Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

«ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ»



«BLOOD BROTHERS»
του WILLY RUSSELL
μια τρελή ΚΩΜΩΔΙΑ με ένα συγκλονιστικό φινάλε
αύριο,Τετάρτη 30 Ιουλίου, στο Κάστρο Κανίθου,
στη Χαλκίδα

Το «απόλυτο» Μιούζικαλ που παίζεται για 25 συνεχόμενα χρόνια
στο West End του Λονδίνου,
παρουσιάζεται σε πανελλήνια περιοδεία
από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και την «Θέσπις»

Συντελεστές
Συγγραφέας : Willy Russell.
Μετάφραση – Διασκευή : Δημήτρης Αποστόλου – Κώστας Σπυρόπουλος.
Σκηνοθεσία : Κώστας Σπυρόπουλος.
Σκηνικά – Κοστούμια : Γιώργος Ασημακόπουλος
Μουσική : Willy Russell.
Ενορχήστρωση : Διονύσης Τσακνής.
Απόδοση στίχων : Λίνα Δημοπούλου
Χορογραφίες : Εβελίνα Παπούλια.
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου.

Πρωταγωνιστούν :
Κώστας Σπυρόπουλος
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Διονύσης Τσακνής
Αργύρης Αγγέλου
Μαρίνα Ασλάνογλου
Ελένη Κρίτα
Λευτέρης Λαμπράκης
Δημήτρης Γεωργαλάς
Φιόνα Τζαβάρα
Παίζουν :
Δημήτρης Τσέλιος
Βάγια Καλαντζή
Αποστόλης Ψυχράμης
Ειρήνη Ψυχράμη
Βαγγέλης Κρανιώτης
Σύνθια Μπατσή

Στο πιάνο ο Ανδρέας Τσιρούλης, κιθάρα ο Αποστόλης Ψυχράμης, Σαξόφωνο η Βάγια Καλαντζή, Κορνέτα ο Δημήτρης Τσέλιος.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα Μιούζικαλ της παγκόσμιας σκηνής, το «Blood Brothers» (« Δεσμοί Αίματος»), ανεβαίνει για το Καλοκαίρι του 2008 από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και την «Θέσπις».
Η παράσταση θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, σε μία υπερ – παραγωγή με γνωστούς πρωταγωνιστές, με άρτια τεχνική υποδομή, με ζωντανή την πρωτότυπη μουσική, με ευρηματικό σκηνικό σύγχρονης αισθητικής, με ποικιλία στην χορογραφία του και με τη φιλοδοξία ότι, η παράσταση θα αποτελέσει την μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία του φετινού καλοκαιριού.
Έκπληξη για την συγκεκριμένη παραγωγή, αποτελεί η απόδοση του ρόλου του Αφηγητή, από τον Διονύση Τσακνή, τον σπουδαίο τραγουδοποιό.
Στην Χαλκίδα η παράσταση θα παρουσιαστεί αύριο, Τετάρτη 30 Ιουλίου και ώρα 9.15μμ, στο Κάστρο Κανίθου με τη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων και της ΔΕΠΑΧ.

Το Μιούζικαλ «Blood Brothers» - 25 Χρόνια Επιτυχίας.
Η μεγάλη επιτυχία του Willy Russell (έγραψε κείμενο, στίχους και μουσική), ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 1983. Ακολούθησαν παραστάσεις στην Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Στο Λονδίνο παίζεται έως σήμερα – άνευ διακοπής – ενώ κάθε βράδυ το θέατρο Phoenix που παρουσιάζεται σήμερα το έργο, είναι γεμάτο ασφυκτικά από κόσμο. Στην Ελλάδα έχει ανέβει μία ακόμη φορά σε αθηναϊκή σκηνή.
Το έργο αναφέρεται στην ιστορία δύο δίδυμων αδελφών που χωρίστηκαν αμέσως μετά τη γέννησή τους. . Η άπορη μητέρα των διδύμων (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου), πείθεται από την πλούσια κ. Λάιονς (Ελένη Κρίτα) να της παραδώσει το ένα από τα δύο μωρά για να γλιτώσει από μία ζωή μέσα στη φτώχια και τη μιζέρια. Η μοίρα όμως παίζοντας ένα περίεργο παιχνίδι, φέρνει τους δύο αδελφούς μετά από χρόνια στην ίδια γειτονιά και ένας ισχυρός δεσμός φιλίας γεννιέται μεταξύ τους – δίχως να γνωρίζουν την αλήθεια για την αδελφική τους σχέση. Έτσι, ο Μίκυ (Κώστας Σπυρόπουλος) – μέλος πια της εργατικής τάξης και ο Έντι (Αργύρης Αγγέλου) – μέλος της ανώτερης τάξης στην ίδια πόλη, δημιουργούν έναν δικό τους «δεσμό αίματος» που καθορίζει το μέλλον τους. Ανάμεσά τους η Λίντα (Μαρίνα Ασλάνογλου), αγαπημένη και των δύο αλλά σύζυγος του εξαρτημένου από ουσίες Μίκυ. Τα πάντα γίνονται κάτω από το βλέμμα της μάνας, της κ. Τζόνστον, η οποία γνωρίζει την αλήθεια και αγωνιά για τις εξελίξεις. Και η θετή μητέρα, η κ. Λάιονς, έχει πλήρη γνώση της ταυτότητας του Μίκυ, προσπαθεί να χωρίσει τους δρόμους των δύο αδελφών, όμως η μοίρα έχει πάρει την απόφασή της.
Συνδετικός κρίκος για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, ο Αφηγητής (Διονύσης Τσακνής), ένα φανταστικό πρόσωπο της παράστασης που κινεί τα νήματα της ιστορίας.


Ο Willy Russell.
Ο Ράσελ έχει πάγιες απόψεις για τις προσπάθειες της εργατικής τάξης να αποκτήσει πρόσβαση στην κουλτούρα της μεσαίας τάξης. «Ενώ οι εργατικές τάξεις κατηγορούνται ως ακαλλιέργητες πνευματικά, υπάρχει μια γενική προσπάθεια σε αυτή τη χώρα (σ.σ.Μ.Βρετανία) να αποσιωπηθεί η κουλτούρα από αυτές… Η λογοτεχνία είναι εφεύρεση της μεσαίας τάξης προς δικό της όφελος.
Οι εργατικές τάξεις δεν έχουν αποδεχτεί ακόμη τη μόρφωση, έτσι είναι δύσκολο να διδάξεις σε παιδιά της εργατικής τάξης γιατί οι παραδόσεις μεταδίδονται προφορικά. Γι’ αυτό γράφω για το θέατρο, γιατί αφορά κυρίως τον προφορικό και όχι τον γραπτό λόγο.»
O W. Russel είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς του σύγχρονου βρετανικού θεάτρου.
Δικά του έργα επίσης είναι το «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» και η «Shirley Valentain», τα οποία μετά τα δεκάδες βραβεία που απέσπασαν ως θεατρικές παραστάσεις, μεταφέρθηκαν με εξαιρετική επιτυχία και στον κινηματογράφο.


Ο Διεθνής Τύπος για το «Blood Brothers».
«Δεν θα δείτε ποτέ άλλο Μιούζικαλ σαν το Blood Brothers. Κάθε βράδυ το κοινό ενθουσιασμένο στέκεται όρθιο σε ένα ασταμάτητο χειροκρότημα. Πρέπει να το δείτε οι ίδιοι για να καταλάβετε το γιατί».
New York Times.
« Το Blood Brothers είναι ένα μιούζικαλ γλυκό και πικρό, τόσο δυνατό σήμερα – όσο Ποτέ».
Liverpool Daily Post.
«Ένα από τα καλύτερα Μιούζικαλ που γράφτηκαν ποτέ ….προκαλεί δονήσεις στο κοινό και επιμένει….. να είναι σύγχρονο».
The Sunday Times.
«Θρυλική Παράσταση. ‘Έργο αυθεντικό και σημαντικό, από τα πιο φιλόδοξα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το σύγχρονο θέατρο. Στέκεται ψηλά σε όποια σκηνή κι αν ανέβει και προκαλεί έντονες αντιδράσεις ενθουσιασμού στο κοινό».
The Daily Mail
«Παράσταση Ορόσημο για το Βρετανικό Μιούζικαλ»


Τιμές εισιτηρίων : 24€ και 17€ τα φοιτητικά εισιτήρια.


Προβολή – Επικοινωνία
Κώστας Βιντσετσάτος: 6977 - 250278

Δεν υπάρχουν σχόλια: