Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Πολιτιστική δράση εκτός ορίων πόλης

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων εκτός ορίων της πόλης που διοργανώνει η Δ.Ε.Π.Α.Χ., πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 26 Ιουλίου 2008 με μεγάλη επιτυχία η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «ΦΟΙΝΙΣΣΕΣ» του Ευριπίδη από το Αμφι-Θέατρο Σπύρου Α. Ευαγγελάτου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Οι συμπολίτες μας που παρακολούθησαν την παράσταση στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο της Επιδαύρου απόλαυσαν τη σκηνοθετική ματιά στην ευριπίδεια εκδοχή των Επτά επί Θήβας του σκηνοθέτη -και ακαδημαϊκού- Σπύρου Ευαγγελάτου, ο οποίος θεωρεί το έργο «πινακοθήκη όλων των χαρακτήρων του θηβαϊκού κύκλου», ενώ ο ανατολίτικος χορός από «μετανάστριες» της Φοινίκης στη Θήβα έδωσε μία επίκαιρη διάσταση και παράλληλα μια «ιδιαίτερη γοητεία».

Η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου καθώς και οι ερμηνείες των ηθοποιών που συμμετείχαν (Αντιγόνη Βαλάκου – Πέτρος Φυσσούν – Στέφανος Κυριακίδης – Θανάσης Κουρλαμπάς) μάγεψαν ακόμη περισσότερο όλους τους θεατές.

Υπενθυμίζεται , ότι στα πλαίσια των ίδιων δράσεων, η ΔΕΠΑΧ ανανεώνει το ραντεβού, για το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, για την παράσταση «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη , από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.


Ο Διευθυντής


Φώτιος Μ. Γκούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: