Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Επιστολή κ.Μπουραντά


Κύριε Γενικέ Γραμματέα
Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ότι επισκεφτήκατε το Δήμο Κύμης και ενημερώσατε για διάφορα θέματα.
Θεωρούμε χρήσιμο να συμπληρώσουμε την ενημέρωσή σας και να εκφράσουμε την άποψή μας για κάποια άλλα, ως εξής:
 Παράκαμψη ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (20 Χιλ.)
Υπάρχει οριστική μελέτη οδοποιίας και τώρα έχει δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ, εντολή στον μελετητή να προχωρήσει στις υποστηρικτικές μελέτες στο Τμήμα της κυρίως παράκαμψης Αλιβερίου μέχρι Λέπουρα.
Υπολείπεται τμήμα 3 χιλ. στο τέλος της παράκαμψης Αμαρύνθου, προς Αλιβέρι, στο οποίο δεν υπάρχει ενταγμένη μελέτη και το οποίο θα ανατεθεί το επόμενο διάστημα μαζί με το πρώτο τμήμα της παράκαμψης Αλιβερίου, 7 χιλ., (με τη μελέτη του οποίου δεν συμφωνεί το ΥΠΕΧΩΔΕ), τα οποία θα μελετηθούν ενιαία (10 χιλ).
 Παραλιακός δρόμος ΠΛΑΤΑΝΑΣ
Έχουμε διαφορετική άποψη για το θέμα. Να θυμίσουμε ότι το τμήμα Στόμιο – Παραλία Κύμης έχει κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Στερεάς , από το Β΄ ΚΠΣ και λόγω δυσκολιών άφησε εκτός κατασκευής το τμήμα μέσα στην Πλατάνα.
Με την πρόσφατη απόφασή σας για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων συντήρησης των οδών των Νομών της Περιφέρειας, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1830/12-9-2007 Τεύχος Β΄, στην παράγραφο Α-7, την αρμοδιότητα των τμημάτων του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, που διέρχονται μέσα από τα εγκεκριμένα όρια των οικισμών, την μεταφέρετε στους Δήμους και τις Κοινότητες.



Όμως, μας δημιουργεί εντύπωση το γεγονός ότι με την άφιξη του κ. Φώλια έγιναν ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων ήταν και η Πλατάνα. Τι άλλαξε μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις και δεσμεύσεις;
Εμείς κ. Γενικέ Γραμματέα, δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να κατασκευάσουμε το συγκεκριμένο έργο αποκατάστασης, αρκεί να διατεθεί το αναγκαίο ποσό. Αν η Πολιτεία δεν μπορεί να διαθέσει αυτό το ποσό, τότε να μας διαθέσετε επιτέλους το ποσό των 7 εκ. € από την ΣΑΕΠ-066, που έχει αποφασιστεί από το 2003 για την αποκατάσταση των καταστροφών αυτής της περιόδου. Αν μας διατεθούν, μπορούμε αμέσως να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του προβλήματος της Πλατάνας.
Εμείς, κ. Γενικέ, δεν έχουμε κανένα λόγο να μη δεχθούμε ότι ενδιαφέρεστε και για τον μεγαλύτερο Νομό της Περιφέρειας, όπως για το Νομό της έδρας (Φθιώτιδα).
Αυτό όμως πρέπει να αποδεικνύεται από τα πράγματα. Πώς να δεχθούμε το γεγονός ότι έχουν περάσει πέντε (5) χρόνια από τις καταστροφές και ακόμα δεν μας έχουν εκχωρηθεί τα χρήματα;
Άλλωστε και το πρόβλημα της Πλατάνας αυτή την περίοδο δημιουργήθηκε και χειροτέρεψε στην πορεία.
Το θέμα είναι ότι δεν έχετε δώσει καμιά εξήγηση και όπως είναι φυσικό, τέτοια προβλήματα μεγαλώνουν την καχυποψία και δυσκολεύουν τη συνεργασία που είναι αναγκαία για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
 Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κύμης
Όπως γνωρίζετε, το επιπλέον ποσό που προέκυψε μετά την ανάθεση του κυρίως έργου, είναι 550.000 €.
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος σε σύσκεψη στο Αλιβερι, υποσχέθηκε να το διαθέσει. Μέχρι τώρα έχει διαθέσει τις 300.000 € μέσω του Δήμου Κύμης, από τον «ΘΗΣΕΑ» που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ελπίζουμε να διατεθεί και το υπόλοιπο ποσό των 250.000 € για να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: