Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Ι. Δείπνο Αγίας Παρασκευής
Το καθιερωμένο δείπνο, που παραθέτει ο Δήμος Χαλκιδέων στις Αρχές της πόλης την παραμονή του εορτασμού της Πολιούχου της Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, θα δοθεί φέτος στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Lucy (1ος όροφος, Λεωφ. Βουδούρη), με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου και με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.
Πρόθεση του Δήμου είναι από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν, να διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΙΙ. Ημερίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας
Σας υπενθυμίζουμε, ότι στα πλαίσια της υλοποίησης των Προγραμμάτων Ενημέρωσης για τη Νέα Γενιά, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, η Κοινωνική Αλληλεγγύη των Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Αντιδήμαρχο, Γιώργο Βοσκό πραγματοποιούν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Εθισμός από το Διαδίκτυο, Σεξουαλική Υγεία, Αλκοολισμός και Χρήση Ουσιών», το Σάββατο 26 Ιουλίου 2008, και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

ΙΙΙ. Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2008
Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2008, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2008 και ώρα 21.30, στο Κάστρο Κανήθου, θα παρουσιαστεί η θεατρική κωμωδία του Σαίξπηρ, «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ».
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάνος Σκουρολιάκος, Φώτης Σπύρου, Ευριπίδης Λασκαρίδης …


Διάθεση εισιτηρίων
Τιμή εισιτηρίου: 22,00 ευρώ και 17,00 ευρώ (παιδικό, φοιτητικό)
Εισιτήρια θα υπάρχουν την ημέρα της παράστασης, στην είσοδο του Κάστρου, ενώ η προπώληση τους θα γίνεται από Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008 στα εξής σημεία:
* Δημαρχείο Χαλκίδας (πρωί, ώρες γραφείου 2ος όροφος) και (απόγευμα 19.30 – 22.30, μπροστά από το Δημαρχείο)
* ΔΕΠΑΧ, Αβάντων 50 στο 2ο όροφο (πρωί, ώρες γραφείου)
*** Να σημειωθεί, ότι η τιμή προπώλησης των εισιτηρίων μέχρι το Σάββατο 26 Ιουλίου 2008 θα είναι 17,00 ευρώ.

2) Την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008 και ώρα 21.30, στο πεζόδρομο στο Κόκκινο Σπίτι, θα πραγματοποιηθεί συναυλία – αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού και στο Γιώργο Ζαμπέτα, με τη Λένα Αλκαίου, το Μιχάλη Δημητριάδη και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Χαλκιδέων, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Πέτρου Ν. Πρόκου.
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.


3) Την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008 και ώρα 21.15, στο Κάστρο Κανήθου, θα παρουσιαστεί το θεατρικό μιούζικαλ «Blood Brothers» (ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ). Στο ρόλο του αφηγητή ο Διονύσης Τσακνής. Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι: Κώστας Σπυρόπουλος, Αργύρης Αγγέλου, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

Διάθεση εισιτηρίων
Τιμή εισιτηρίου: 24,00 ευρώ και 17,00 ευρώ (παιδικό, φοιτητικό)
Εισιτήρια θα υπάρχουν την ημέρα της παράστασης, στην είσοδο του Κάστρου, ενώ η προπώληση τους θα γίνεται από Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008 στα εξής σημεία:
* Δημαρχείο Χαλκίδας (πρωί, ώρες γραφείου 2ος όροφος) και (απόγευμα 19.30 – 22.30, μπροστά από το Δημαρχείο)
* ΔΕΠΑΧ, Αβάντων 50 στο 2ο όροφο (πρωί, ώρες γραφείου)

Λίγα λόγια για την παράσταση…
Ένα από τα πιο επιτυχημένα Μιούζικαλ της παγκόσμιας σκηνής, το «Blood Brothers» («Δεσμοί Αίματος»), ανεβαίνει για αυτό το Καλοκαίρι από το Δη.Πε.Θε. Βόλου και την «Θέσπις».
Η παράσταση περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, σε μία υπερ – παραγωγή με πλειάδα πρωταγωνιστών, με την πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, με άρτια τεχνική υποδομή και με ευρηματικό σκηνικό σύγχρονης αισθητικής.
Έκπληξη για την συγκεκριμένη παραγωγή, αποτελεί η απόδοση του ρόλου του Αφηγητή, από τον Διονύση Τσακνή, τον σπουδαίο τραγουδοποιό και ερμηνευτή που για πρώτη φορά στην καριέρα του συμμετέχει σε θεατρική παράσταση – όχι μόνο γράφοντας μουσική, αλλά παίζοντας και ο ίδιος έναν βασικό ρόλο του έργου.
Πρωτοτυπία επίσης για το ανέβασμα του συγκεκριμένου έργου, αποτελεί το εύρημα του σκηνοθέτη να εντάξει τους μουσικούς μέσα στην παράσταση, τα μουσικά όργανα (σαξόφωνο, κιθάρα, κορνέτα) παίζονται από ηθοποιούς – μουσικούς που οι ίδιοι κρατούν ρόλους του έργου. Έτσι μόνο το πιάνο είναι εκτός δράσης, όργανο που συνοδεύει κυρίως τις σκηνές του αφηγητή.
Την απόδοση στα ελληνικά κειμένου και στίχων ανέλαβε ο Δημήτρης Αποστόλου, από το γνωστό συγγραφικό δίδυμο των επιτυχιών Ρήγα – Αποστόλου με τον Κώστα Σπυρόπουλο.

Το Μιούζικαλ «Blood Brothers» - 25 Χρόνια Επιτυχίας.
Η μεγάλη επιτυχία του Willy Russel (έγραψε κείμενο, στίχους και μουσική), ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 1983. Ακολούθησαν παραστάσεις στην Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Στο Λονδίνο παίζεται έως σήμερα – άνευ διακοπής – ενώ κάθε βράδυ το θέατρο Phoenix που παρουσιάζεται σήμερα το έργο, είναι γεμάτο ασφυκτικά από κόσμο.
Με αφορμή τις άνισες ευκαιρίες, την κοινωνική ανισότητα και τη μάστιγα της ανεργίας, ο Willy Russel έγραψε ένα έργο που ξεκινάει μέσα από τις γειτονιές της εργατικής τάξης του Λίβερπουλ και κατακτά ολόκληρο τον κόσμο, καθώς τα κοινωνικά προβλήματα – η ζωή κάτω από το όριο της φτώχιας – αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο.
Το έργο αναφέρεται στην ιστορία δύο δίδυμων αδελφών που χωρίστηκαν μετά τη γέννησή τους, λόγω του ότι ο ένας από τους αδελφούς δόθηκε για υιοθεσία από την άπορη και διαλυμένη οικογένειά του. Η μοίρα όμως παίζοντας ένα περίεργο παιχνίδι, φέρνει τους δύο αδελφούς μετά από χρόνια στην ίδια γειτονιά και ένας ισχυρός δεσμός φιλίας γεννιέται μεταξύ τους – δίχως να γνωρίζουν την αλήθεια για την καταγωγή τους. Έτσι, ο Μίκυ – μέλος πια της εργατικής τάξης και ο Έντι – μέλος της ανώτερης τάξης της ίδιας πόλης, δημιουργούν έναν δικό τους «δεσμό αίματος» που καθορίζει το μέλλον τους. Ανάμεσά τους η Λίντα, αγαπημένη και των δύο αλλά σύζυγος του εξαρτημένου από ουσίες Μίκυ. Τα πάντα γίνονται κάτω από το βλέμμα της μάνας, της κ. Τζόνστον, η οποία γνωρίζει την αλήθεια και αγωνιά για τις εξελίξεις. Και η θετή μητέρα, η κ. Λάιονς, έχει πλήρη γνώση της ταυτότητας του Μίκυ, προσπαθεί να χωρίσει τα δύο αδέλφια, όμως η μοίρα έχει πάρει την απόφασή της. Τα δύο παιδιά θα τα χωρίσει μόνο ο θάνατος.
Συνδετικός κρίκος για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, ο Αφηγητής, ένα φανταστικό πρόσωπο της παράστασης, που παίζει τον ρόλο του «κορυφαίου» του χορού μιας αρχαίας τραγωδίας. Το έργο ξεκινά ανάλαφρα, σαν bitter κωμωδία, ο θεατής όμως σιγά – σιγά ανακαλύπτει τα τραγικά στοιχεία του κειμένου. Ενώ μία αγνή φιλία γεννιέται ανάμεσα στα δύο αγόρια, ο θεατής διακρίνει τις μεγάλες τους διαφορές. Την διαφορά κυρίως ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις στις οποίες κινείται ο καθένας, διαφορά που κρίνει το μέλλον και των δύο διαφορετικά, καθώς στον Έντι δίνονται όλες οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για επαγγελματική και κοινωνική άνοδο, ενώ αντίθετα στον Μίκυ, δεν δίνεται καμία ευκαιρία για να ξεφύγει από μίζερη ζωή της αγγλικής εργατικής τάξης. Ανάμεσα στα δύο παιδιά, η Λίντα, έρωτας μεγάλος και για τους δύο. Την κερδίζει ο Μίκυ – πληγώνεται ο Έντι.
Ο Έντι σπουδάζει και ανέρχεται κοινωνικά, ο Μίκυ παλεύει μέσα στην ανεργία και τον κόσμο της εξάρτησης από τις ουσίες. Λαμβάνοντας μέρος σε παράνομες δραστηριότητες προκειμένου να ικανοποιήσει οικονομικά τις ανάγκες της οικογένειάς του, συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή. Η πορεία μετά την αποφυλάκισή του, είναι τραγική. Το ένα λάθος μετά το άλλο. Η μία αποτυχία μετά από την άλλη. Η προδοσία από τον ίδιο του τον αδελφό προδιαγράφει το τραγικό φινάλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: