Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΔΕΠΑΧ

Με αφορμή δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, περί ηλεκτρολογικού κίνδυνου, στο παζάρι της Αγίας Παρασκευής η ΔΕΠΑΧ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τους επισκέπτες και τους εμπόρους που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος από την σωστή χρήση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.



Ειδικότερα, είναι ψευδές το γεγονός ότι γινόταν κάθε χρόνο διαγωνισμός από την ΔΕΠΑΧ για το έργο αυτό, το αληθές είναι ότι για πρώτη φορά έγινε διαγωνισμός

(και όχι απευθείας ανάθεση} καθώς το ανώτατο όριο για απευθείας ανάθεση είναι 7.000€. Η σχετική προκήρυξη υλοποιήθηκε με όλες τις σχετικές διαδικασίες και προδιαγραφές, δημοσίευση στον τοπικό τύπο, και σε εφημερίδα εθνικής εμβέλειας, καθώς και ηθικές όπως η απευθείας ενημέρωση του συλλόγου των ηλεκτρολόγων, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητη προϋπόθεση.



Ο μειοδοτικός διαγωνισμός χωρίς καμία διαφοροποίηση από αναθέσεις των προηγούμενων χρόνων, είχε ποσό πρώτης προσφοράς το ποσό των 30.000€, έναντι των 50.000€ που ήταν η απευθείας ανάθεση της προηγούμενης χρονιάς.



Είναι λοιπόν αντιληπτό ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίστηκε το συμφέρον της ΔΕΠΑΧ. Χωρίς καμία έκπτωση στις προδιαγραφές, αλλά απεναντίας ο φετινός ανάδοχος για πρώτη φορά ανά τομέα, έβαλε πίνακες κατανομής με ασφάλειες και ρελε διαφυγής, σε κάθε σύνδεση με τα πιλερ του Δήμου.



Σχετικά με την ανησυχία των ντόπιων ηλεκτρολόγων, αν ο συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος έχει άδεια ηλεκτρολόγου-εγκαταστάτη, αυτό ελέγχτηκε από την επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας, πριν την διενέργεια του διαγωνισμού.



Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης της φετινής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με την περσινή, καλό θα ήταν να υπήρχε, το σχετικό φωτογραφικό υλικό τέσσερις μέρες πριν την ολοκλήρωση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον με την μελέτη για ισόποση κατανομή φορτίων για πρώτη φορά, δεν προκλήθηκε υπερφόρτωση συγκεκριμένων τομέων με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία διακοπή ρεύματος στην ηλεκτροδότηση των παραγκών. Φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σε έντονο βαθμό, τα προηγούμενα χρόνια.



Όλα τα ανωτέρω, ως απομηχανής θεός, τα επιβεβαίωσε με τον πιο περίτρανο τρόπο, το μπουρίνι των βραδινών ωρών, της 27ης Ιουλίου, όπου δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα και δεν προβήκαμε σε καμία ηθελημένη διακοπή παροχής, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο συμφώνα με την μετεωρολογική υπηρεσία ήταν στα όρια του ανεμοστρόβιλου.



Κλείνοντας θα θέλαμε προς αποκατάσταση της αλήθειας, να ζητήσουμε δημοσίως συγγνώμη από τον ηλεκτρολόγο-μηχανολόγο του Δήμου Χαλκιδέων, Κο Μάνθο Ζάχαρη, που το όνομα του ενεπλακη λογω κακής πληροφόρησης από τον αντιπρόεδρο Κο Τσίμπο Δήμο.



Σας αποστέλλουμε φωτογραφικό υλικό με τους πινάκες κατανομής και ολοκληρωμένης σύνδεσης με τα πίλερς.



Επιπλέον σας γνωρίζουμε, ότι στην φετινή εμποροπανήγυρη, κατασκευάστηκαν 750 παράγκες και 50 προεκτάσεις παραγκών, οι οποίες διατέθηκαν όλες μέχρι τις 28-7-2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: