Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΗΡΕΩΣ


Μετά από ενέργειες του Δήμου Κηρέως, από εφέτος οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες μας «ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ» στο ΔΔ Κηρίνθου, «ΚΥΜΑΣΙ» στο ΔΔ Μαντουδίου και «ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΗΛΙΟΥ» εντάχθηκαν στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» του ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο με διαδοχικές δειγματοληψίες ελέγχει την ποιότητα των νερών κολύμβησης.



Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με την ονομασία ΙΑΣΩΝ λειτουργεί από το 2000 στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον 2000 – 2006», οργανώνεται και συντονίζεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως Νομαρχίες και ΟΤΑ.



Στις παραλίες μας «ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ», «ΚΥΜΑΣΙ» και «ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΗΛΙΟΥ» από τα τέλη Μαίου μέχρι και σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις δειγματοληψίες και τα αποτελέσματα δείχνουν φυσικά ότι οι θάλασσές μας είναι πεντακάθαρες.



Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα στο δικτυακό τόπο

http://iason.minenv.gr/akti/akti.asp?CODE_AKT=33105501 για την παραλία ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ,

http://iason.minenv.gr/akti/akti.asp?CODE_AKT=33105601 για την παραλία ΚΥΜΑΣΙ και

http://iason.minenv.gr/akti/akti.asp?CODE_AKT=33105701 για την ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

και είναι διαθέσιμα στον οποιονδήποτε.


Στόχος του Δήμου Κηρέως, είναι να επεκταθεί το δίκτυο δειγματοληψιών παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησησης, συμπεριλαμβάνοντας του χρόνου και την παραλία «Μακρύς Γυαλός» στο ΔΔ Βλαχιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: