Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Τεράστια αδικία για την Εύβοια τα διόδια του Σχηματαρίου και οι τιμές ανά χιλιόμετρο που πληρώνουν οι πολίτες.

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά να μπεί τέλος στην αδικία που υφίσταται η Εύβοια λόγω των τιμών των διοδίων της διαδρομής Σχηματάρι – Αθήνα – Σχηματάρι.
Η τιμή που πληρώνουν σήμερα μετά και την τελευταία αύξηση, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι Ευβοείς, που κάνουν χρήση της διαδρομής αυτής, είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με τους διερχόμενους των άλλων περιοχών προς Β. Ελλάδα και αποτελεί δυσβάστακτο οικονομικό βάρος, χωρίς λογική αντιστοιχία.
Η αδικία είναι κραυγαλέα όταν για παράδειγμα στη διαδρομή ΛΑΜΙΑ-ΑΘΗΝΑ-ΛΑΜΙΑ πληρώνονται 0,0206 ευρώ/χιλ., ενώ για τη διαδρομή Σχηματάρι-Αθήνα-Σχηματάρι, το ποσό ανά χιλ. ανέρχεται στα 0,0550 Ευρώ.
Αν είχε καθιερωθεί η τιμή ανά χιλιόμετρο στα 0, 040 ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί, για την πρόσβαση στην Εύβοια μέσω Σχηματαρίου θα πληρώνονταν συνολικά 4 ευρώ, αντί των 5,5 που είναι σήμερα.
Η βουλευτής καλεί τον Υπουργό να άρει άμεσα την αδικία αυτή και να αποδεχθεί τη λύση του διαχωρισμού των οδικών εξόδων προς Χαλκίδα και Σχηματάρι, χωρίς την πληρωμή διοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: