Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Υπολειτουργία Περιφερειακού – Αγροτικού Ιατρείου Πηλίου

Με νέα της παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, τον καλεί να ενδιαφερθεί επιτέλους για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Κ.Υ. Μαντουδίου και των Περιφερειακών Ιατρείων στη περιοχή του Δήμου Κηρέως, που συνεχίζονται και επιδεινώνονται, λόγω κυρίως της έλλειψης γιατρών και προσωπικού.
Χαρακτηριστικό δείγμα της εγκατάλειψης των υπηρεσιών υγείας, αποτελεί το γεγονός ότι το Αγροτικό Ιατρείο Πηλίου δεν λειτουργεί για πάνω από τρείς εβδομάδες λόγω της απουσίας γιατρού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι πολλοί επισκέπτες του χωριού να καταταλαιπωρούνται, αφού αναγκάζονται να μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο Κ.Υ. Μαντουδίου, για να εξυπηρετηθούν.
Σε εκκρεμότητα επίσης παραμένει η έγκαιρη αντικατάσταση, όσων από τους 12 αγροτικούς γιατρούς των 7 Περιφερειακών Ιατρείων, λήγει αυτή την περίοδο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) η θητεία τους.
Για μια ακόμη φορά η βουλευτής τονίζει ότι η διάλυση του ΕΣΥ αντανακλάται με την πιο κραυγαλέα μορφή στη περιοχή του Δήμου Κηρέως, με οδυνηρές συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αφού το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αδιαφορεί με ανάλγητο τρόπο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής για επαρκή και έγκαιρη στελέχωση των Ιατρείων που υπάρχουν στο τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: