Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡ/ΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΗΛΙΟΥ


Υπολειτουργία Περιφερειακού – Αγροτικού Ιατρείου Πηλίου


Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Διοικητές, Κύριοι Βουλευτές,

Είμαι στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτύρομαι για ακόμη μία φορά για την ελλιπή έως ανύπαρκτη παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή του Δήμου Κηρέως. Πλέον τα σημαντικά προβλήματα του Κ.Υ. Μαντουδίου, τα οποία σας έχω αναφέρει με σειρά εγγράφων μου διαμαρτυρίας, αντανακλούν και στη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων του ανήκουν στην ευθύνη του.



Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα το Αγροτικό Ιατρείο Πηλίου, του πλέον τουριστικού χωριού του Δήμου μας, δεν λειτουργεί αφήνοντας χιλιάδες πολίτες ακάλυπτους ιατρικά. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση για την απουσία γιατρού, με αποτέλεσμα κάθε φορά δεκάδες ηλικιωμένοι να περιμένουν άσκοπα μέχρι να έρθει ο γιατρός και στο τέλος να αναγκάζονται, όσοι μπορούν, να μεταβαίνουν με δικά τους μέσα στο Κ.Υ. Μαντουδίου για να εξυπηρετηθούν.



Το Πήλι διαθέτει περί τους 900 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι υπερδιπλασιάζονται τους θερινούς μήνες. Δυστυχώς όμως το Περιφερειακό Ιατρείο Πηλίου την περίοδο αυτή, της τουριστικής αιχμής, δεν διαθέτει Ιατρό.



Κύριε Υπουργέ, για μια ακόμη φορά, απευθύνω έκκληση βοήθειας.

Στείλτε γιατρό στο Π.Ι. Πηλίου. Ένας οικισμός με 900 κατοίκους και εκατοντάδες παραθεριστές απαιτεί να έχει μόνιμη παρουσία Ιατρού. Ασχοληθείτε με τα προβλήματα του Κ.Υ. Μαντουδίου, στελεχώστε το με γιατρούς ειδικοτήτων και σώστε ζωές. Οι κάτοικοι της Βορειοκεκτρικής Εύβοιας που καλυπτόμαστε από το Κ.Υ. Μαντουδίου, περίπου 30.000 τους καλοκαιρινούς, δικαιούμαστε τη φροντίδα της πολιτείας στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.

Μεριμνήστε για την έγκαιρη αντικατάσταση των12 Αγροτικών Ιατρών στα 7 Περιφερειακά Ιατρεία, διότι αυτή την περίοδο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) λήγει η θητεία αρκετών Αγροτικών Γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: