Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΙΜΟΥ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Επίσκεψη στο Συνήγορο του Πολίτη πραγματοποίησε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την αυτεπάγγελτη έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής στο Νομό, προκειμένου να ελέγξει την πορεία υλοποίησης των μέτρων, που ελήφθησαν ή πρόκειται να ληφθούν για τους πυροπαθείς, για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού και για την αποτροπή παρόμοιων καταστρεπτικών φαινομένων.
Σε ό,τι αφορά το μείζον πρόβλημα με τους ΧΑΔΑ ο βουλευτής ενημέρωσε το Συνήγορο του Πολίτη, ότι γίνονται κάποια θετικά βήματα με το κλείσιμο επτά ανεξέλεγκτων χωματερών στη Βόρεια Εύβοια και με την ταυτόχρονη λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή.
Ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος να σημειωθεί, ότι κατά την επίσκεψη του Συνηγόρου του Πολίτη περιόδευε σε απομακρυσμένα χωριά της Εύβοιας, συμφώνησε με αυτό που και ο ίδιος, άλλωστε, διαπίστωσε, ότι δηλαδή δεν έχουν προχωρήσει επαρκώς τα έργα δασοπροστασίας και ιδιαίτερα ο καθαρισμός των δασικών δρόμων και των αντιπυρικών ζωνών.
Ένα ακόμα θέμα για το οποίο ο βουλευτής έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία αφορά στο σοβαρό πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει ο νεαρός, Βασίλης Γαρέφαλλος, ο ήρωας, που με αυτοθυσία, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μίστρο, τραυματίστηκε βαριά.
Ο κ. Κεδίκογλου με άμεση παρέμβασή του στον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Γ. Μέργο ζήτησε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να δοθεί στο νεαρό ήρωα σύνταξη γήρατος.
Ο Διοικητής του ΙΚΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του κ. Κεδίκογλου και έδωσε εντολή στον υποδιοικητή κ. Θανάση Βλάχο, να επικοινωνήσει με την οικογένεια Γαρέφαλλου για τις περαιτέρω διαδικασίες.
Στο μεταξύ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο βουλευτής με τη συντάκτρια της έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη κυρία Χρύσα Χατζή, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να αποτυπώσουν επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια.
Εκείνο στο οποίο συμφώνησαν είναι , ότι το μείζον πρόβλημα, που χρήζει άμεσης επίλυσης , είναι το «μπαλάκι αρμοδιοτήτων» μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ( Ο.Τ.Α, Νομαρχιακής Αυτοιδιοίκησης, Περιφέρειας, Δ/νσης Δασών, Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου της μετάθεσης των ευθυνών.
Τέλος, αρχής γενομένης της επίσκεψης του κ. Κεδίκογλου στο Συνήγορο του Πολίτη αποφασίστηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και η συνεργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: