Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Δήλωση της κυρίας Περλεπέ για το θέμα του «Δημόκριτου»

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, σε δήλωσή της σχετικά με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ε.-Β. Επιμελητηρίου Εύβοιας για το θέμα του «Δημόκριτου», αναφέρει:
«Η απόφαση του Επιμελητηρίου να αξιοποιήσει τον «Δημόκριτο» με το σύστημα της αντιπαροχής, με βρίσκει ριζικά αντίθετη.
Θεωρώ ότι, το ακίνητο, με ήπιας μορφής παρεμβάσεις πρέπει να επανασυνδεθεί με την εκπαίδευση και τις ανάγκες που υπάρχουν σ’ αυτό τον τομέα για την πόλη της Χαλκίδας και του Νομού μας, όπως άλλωστε συνέβαινε για πολλές δεκαετίες.
Ο χώρος αυτός είναι συνυφασμένος με την τεχνική κατάρτιση χιλιάδων Ευβοέων πολιτών, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και της ζωής των ανθρώπων που σπούδασαν εκεί και η επαναξιοποίησή του πρέπει να αφορά εκπαιδευτικούς και μόνο σκοπούς, στα πλαίσια της δημόσιας εκπαίδευσης.
Με αυτή την προοπτική θα ωφεληθεί και το Επιμελητήριο και το σύνολο της κοινωνίας του Νομού μας, ενώ αν προχωρήσει το σχέδιο της αντιπαροχής, εκτός των άλλων, ο ήδη βεβαρημένος πολεοδομικός ιστός της Χαλκίδας, θα αποκτήσει ακόμα ένα σημαντικότατο πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του «Δημόκριτου» είναι μείζον, χρήζει υπεύθυνου διαλόγου και ενημέρωσης και κυρίως απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πολιτών και φορέων του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: