Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΑΓΩΝΕΣ BEACH SOCCER ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ






Η ανάπτυξη της Κύμης δεν είναι μονοσήμαντη. Είναι πολύπλευρη και συμπεριλαμβάνει όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων. Μια από αυτές είναι ο αθλητισμός και η διοργάνωση σημαντικών γεγονότων, όπως είναι «η ανάβαση της Κύμης» που προσελκύει πολύ κόσμο και κάνει την Κύμη ευρύτερα γνωστή.
Φέτος ο Δήμος Κύμης συμμετείχε για πρώτη φορά με πολύ επιτυχία και σημαντική προσέλευση κόσμου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Beach Socket, που έγινε σε χώρο στην παραλία Στομίου στον Οξυλίθου από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου.
Πρόκειται για παιχνίδι ποδοσφαίρου που διεξάγεται σε παραλίες, πάνω στην άμμο, με την συμμετοχή μεγάλων αθλητών του είδους, όπως του Δημήτρη Σαραβάκου κ.α.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου συμμετείχαν δέκα έξι ομάδες. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Στοπ από τις Πετριές, η οποία έπαιξε με αντίπαλο ομάδα από την Πάτρα. Το πιο εντυπωσιακό παιχνίδι ήταν αυτό που έπαιξαν οι επίλεκτοι από κάθε ομάδα, όπως είναι οι ποδοσφαιριστές Σαραβάκος, Φρατζέσκος και Παχατουρίδης με την Εθνική Ελλάδος στο Beach Soccert. Νικήτρια αναδείχθηκε η Εθνική με σκορ 5-4.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς στη λήξη της διοργάνωσης, του χρόνου η Κύμη θα προσπαθήσει να διοργανώσει στο Στόμιο τον τελικό του πρωταθλήματος. Μάλιστα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Beach Soccet Κώστας Μότσης ήταν τόσο ενθουσιασμένος από την εντυπωσιακή διοργάνωση, την αθρόα προσέλευση και τον ενθουσιασμό του κόσμου, που δεν δίστασε να μας πει ότι σκέπτεται να διοργανώσει στην Κύμη το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Όμως τι είναι το Beach Soccert. Eίναι, όπως γράψαμε πιο πάνω, παιχνίδι ποδοσφαίρου στην άμμο. Το άθλημα πρωτοεμφανίστηκε στις ακτές τις Βραζιλίας και παιζόταν από νέους Βραζιλιάνους, που αναδείχθηκαν παγκόσμιοι αθλητές ποδοσφαίρου και περιζήτητοι από τις ομάδες. Το άθλημα διαδόθηκε σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο και σήμερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Soccert συμμετέχουν περί τις 80 ομάδες, ενώ του χρόνου ο αριθμός συμμετοχών αναμένεται να φτάσει τις 100. Στην Ευρώπη το άθλημα έχει γίνει ευρέως γνωστό και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίρνουν μέρος μεγάλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Στη χώρα μας το άθλημα έγινε γνωστό πριν από 12 χρόνια. Η προσπάθεια των διοργανωτών ήταν, το άθλημα να περάσει δυναμικά στον Ελλαδικό χώρο, που κατακλύζεται από θάλασσες και νησιά. Καθιερωνόμαστε πολύ δυναμικά μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μότσης. Με την συμμετοχή μας σήμερα στα διοικητικά δρώμενα της Ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ως Ένωση, πιστεύω ότι θα πετύχουμε περισσότερα.
Στην Κύμη το άθλημα πρωτοεμφανίστηκε φέτος ,μέσω του Δημάρχου Κύμης, που παρακολούθησε πέρυσι έναν αγώνα, ενθουσιάστηκε και προσκάλεσε στην Κύμη την Ένωση, η οποία αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκληση.
Το άθλημα αυτό έχει παγκοσμίως τέτοια απήχηση, που στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012, στο Λονδίνο, θα συμμετέχει ως άθλημα επίδειξης, μας έπε ο πρόεδρος της ένωσης και αναμένεται στους επόμενους Ολυμπιακούς να συμμετέχει σαν κανονικό Ολυμπιακό άθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: