Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Αντώνης Μπέζας ανακοινώνουν ότι εντός του μήνα Ιουλίου πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των Ελλήνων αγροτών με 344 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό αναλύεται ως εξής:

1)Ενισχύσεις του Οργανισμού Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού & Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), ύψους 111 εκατ. ευρώ.

2) Αποζημιώσεις για την αναδιάρθρωση του τομέα ζάχαρης, ύψους 45 εκατ. ευρώ.

3)Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ, ύψους 56 εκατ. ευρώ.

4) Επιστροφή της διαφοράς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες για το έτος 2008 αντί του αγροτικού πετρελαίου «κόκκινου» πετρελαίου, ύψους 116 εκατ. ευρώ. (Αιτιολογία πίστωσης: ΕΦΚ)

5)Υπόλοιπο επιστροφής ΦΠΑ, ύψους 16 εκατ. ευρώ. (Αιτιολογία πίστωσης: ΔΒΚ).

Ο Υπουργός, κ. Κοντός σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων αγροτών, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ουσιαστική στήριξη του αγροτικού πληθυσμού της χώρας».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός, κ. Μπέζας τόνισε ότι: «Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετά την εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, εφάρμοσε ένα αντικειμενικό σύστημα επιστροφής της διαφοράς του φόρου, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά στη νομική χρήση αγροτικού πετρελαίου την κτηνοτροφία.

Ο αγροτικός κόσμος της χώρας αποτελεί για εμάς προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: