Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

IDEAL STANDART

Στο πλευρό των εργαζομένων της ideal standard, βρέθηκε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου, στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης υπό την υφυπουργό, Σοφία Καλαντζάκου και τη συμμετοχή της εργοδοσίας.
Σε παρέμβασή του ο βουλευτής επεσήμανε, ότι ουσιαστικά προγραμματιζόταν το κλείσιμο του εργοστασίου με τη σταδιακή μεταφορά των παραγωγικών δραστηριοτήτων σε άλλες χώρες.
Υπογράμμισε, όμως, ότι ,εάν το σκεπτικό της εταιρείας είναι το οικονομικό όφελος με τη μεταφορά της παραγωγής σε χώρες με μικρότερο εργασιακό κόστος, θα τους περιμένει δυσάρεστη έκπληξη, γιατί η σημερινή δεσπόζουσα θέση της ideal standard στη ελληνική αγορά ειδών υγιεινής θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα.
Στην περίπτωση που αντιληφθούν οι Έλληνες , ότι αντιμετωπίζονται απλά και μόνο ως καταναλωτές το μερίδιο της εταιρείας θα συρρικνωθεί από την αρνητικότατη διαφήμιση και οι υπεύθυνοι θα διαπιστώσουν ότι η λύση που επέλεξαν θα τους στοιχίσει πιο ακριβά,
Αντίθετα, πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου , συμφέρον της εταιρείας είναι να βρεθεί τρόπος διατήρησης των θέσεων εργασίας και της παραγωγής στην Ελλάδα με αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων.
Να σημειωθεί, ότι η υφυπουργός κάλεσε την εργοδοσία να παρατείνει τις διαβουλεύσεις με το σωματείο τουλάχιστον κατά ένα μήνα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και τότε να πραγματοποιηθεί νέα τριμερής συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: