Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Αβέβαιη η συνέχιση λειτουργίας των Ιατροκοινωνικών δομών για τους Τσιγγάνους

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με ερώτησή της προς τους αρμόδιους Υπουργούς τους καλούσε να διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας των ιατροκοινωνικών κέντρων που προσφέρουν σημαντικότατες υπηρεσίες στους Έλληνες τσιγγάνους.
Από τις απαντήσεις των Υπουργών προκύπτει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εξασφαλισθεί οι πόροι και το μέλλον των δομών αυτών παραμένει επισφαλές.
Ειδικότερα στην απάντηση του Υπ. Απασχόλησης αναφέρεται ότι η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων του Ευρωπαϊκού κοινωνικού Ταμείου, «εξετάζει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Περιφερειακές Αρχές, τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας τους στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της τονίζει ότι η Κυβέρνηση οφείλει αμέσως να εντάξει στα σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα τις ιατροκοινωνικές δομές για τους Έλληνες Τσιγγάνους και να σταματήσει τη πολιτική της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, σε βάρος κοινωνικών ομάδων και ατόμων με αυξημένες ανάγκες και με αυξημένα προβλήματα ένταξης στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: