Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

: « ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΩΝ
ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑ »

Κοιν/ση : M. M. E. N. Εύβοιας

Η Τοπική Διοίκηση του 9ου Π. Τ. του Ο. Ε. Ε. σε ειδική συνεδρίασή της με αφορμή την Ημερίδα που διοργανώνεται στο «Γιοκάλειο Ίδρυμα» αποφάσισε τα εξής :

1. Κατ΄ αρχάς η χρήση της αιολικής ενέργειας είναι θετική.
Όμως για τις προϋποθέσεις, τους όρους και το ειδικό καθεστώς χρησιμοποίησής της πρέπει να υπάρξει ειδική ενημέρωση από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, έτσι ώστε η όποια απόφαση να στηρίζεται πάνω σε τεχνικοοικονομικά κριτήρια, που όμως θα λαμβάνουν υπ΄ όψιν και τις τυχόν υπάρχουσες περιβαντολλογικές και άλλου είδους κοινωνικές επιπτώσεις.

2. Σύμφωνα με την πληροφόρηση αλλά και την ιδία γνώση η Ν. Εύβοια έχει δεχθεί μεγάλη «Επιβάρυνση» από εγκατάσταση αιολικών πάρκων, με αποτέλεσμα να «τσιμεντοποιείται» ένα μεγάλο μέρος του ορεινού της όγκου.
Άποψή μας ήταν πάντα ότι, η όποιας μορφής ανάπτυξη πρέπει να έχει τα στοιχεία εκείνα της αειφόρου, που σε καμιά περίπτωση δεν θα διαταρράσει τις περιβαντολλογικές ισορροπίες.

3. Δεσμευόμαστε μελλοντικά να διοργανώσουμε μια Ημερίδα με παρόμοιο θέμα, τα συμπεράσματα της οποίας εκτιμούμε ότι θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: