Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ


Μέσα στο χώρο του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ, άφησε την τελευταία του πνοή χθες τα ξημερώματα, ένας νεαρός εργάτης, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, στην προσπάθεια του να ρυθμίσει ένα μηχάνημα.



Το θλιβερό περιστατικό, που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από εργατικά ατυχήματα στην Εύβοια σε έξι, για το 2008, συνέβη στη βραδινή βάρδια του εργοστασίου της Shelman, που βρίσκεται στο Βασιλικό και κατασκευάζει προϊόντα ξύλου.

Ο 32χρονος εργάτης, Αναστάσιος Μαρκόπουλος, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στην επιχείρηση, κλήθηκε από συνάδελφο του να ρυθμίσει τα φωτοκύτταρα ενός παλινδρομικού μηχανήματος, που δεν δούλευαν σωστά. Προκειμένου να πραγματοποιήσει την απαραίτητη ρύθμιση, ο άτυχος εργάτης δεν έθεσε εκτός λειτουργίας το μηχάνημα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να εμπλακεί το σώμα του μεταξύ αυτού και μιας σιδερένιας κολώνας, τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Στο σημείο δεν βρισκόταν κάποιος άλλος εργάτης την ώρα του ατυχήματος, ώστε να προλάβει να «κλείσει» το μηχάνημα, αποτρέποντας ίσως το ατύχημα. Το ασθενοφόρο που κλήθηκε λίγο αργότερα μετέφερε το άψυχο σώμα του εργάτη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατος του.



Η κηδεία του 33χρονου έγινε χτες το απόγευμα στον Αι-Γιάννη, μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους και οδύνης. Τον πάντα χαμογελαστό Τάσο, συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία οι γονείς του, τα δύο του αδέλφια, η σύζυγος του, καθώς και πλήθος συγγενών, φίλων και συναδέλφων του από το εργοστάσιο.





(ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: