Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

ΤΟ ΙΝΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΧΟΥ
Την 30.07.2008 το Υπουργείο Ανάπτυξης ανταποκριθέν άμεσα στην αναφορά μας, διήλθε κατ αρχήν την Κρήτη, αλλά και οι βενζινοπώλες της Κισσάμου στον Νομό Χανίων, μας παραπονέθηκαν δικαιολογημένα γιατί η διατύπωση της, έμοιαζε να περιέχει παράπονα και για την περιοχή τους, ενώ για την περιοχή τους δεν είχαμε καμία καταγγελία και αφορούσε παράπονα Κισσαμιτών που φουλάριζαν σε εκτός Κισσάμου περιοχές που είχαν επισκεφτεί, π.χ. φεύγοντας από τον Ταρσανά.
Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ που έχει μέλη σε όλη την Ελλάδα, υπέβαλε την αναφορά με βάση καταγγελίες, και Κισσαμιτών, για διάθεση νοθευμένης βενζίνης από βενζινάδικα στα ΙΧ ταξιδιωτών, και όχι για περιπτώσεις με βενζινάδικα της Κισσάμου.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι, οι καλοί επαγγελματίες, όπως αυτοί της Κισσάμου Χανιά Κρήτης, διατρανώνουν προς την Ένωσή μας, : Να κατακεραυνώνετε αυτούς και με το όνομά τους, που βλάπτουν την αξιοπιστία του κλάδου των βενζινοπωλών, και μάλιστα μας τονίζουν,: Αυτοί που εντοπίζονται, περισσότερες από 2 φορές, να τους αφαιρείται η άδεια λειτουργίας οριστικά.
Εδώ λοιπόν έχουμε, την συμπαράταξη κύριε Υφυπουργέ και των 2 κοινωνικών εταίρων, επαγγελματιών και καταναλωτών. Τι ζητούμε, και πόσο σαφές είναι.
Οι βενζινοπώλες που εντοπίζονται (με προστιμοποιημένες παραβάσεις) πάνω από 2 φορές, να τους αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας, επαναληπτικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Αρχή σας αλλά και την δραστήρια Νομαρχία Πειραιά, (που επιμελείται συνεργατικά και εκτός Νομαρχίας Πειραιά), αλλά και το αρχείο του γνωστού δημοσιογράφου κου Ευαγγελάτου, με το αρμόδιας κατασκευής ειδικό συνεργείο, που μαζί με την Ένωσή μας, περιόδευσε και εντόπισε πολλές διαφορές, στην παρεχόμενη ποσότητα, (όχι στην ποιότητα) Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λ. Νάτο και όχι στην Κρήτη, το επαναλαμβάνουμε αυτό το τελευταίο.
Η σαφής και διαχρονικά ισχύουσα άποψη του προηγούμενου γραμματέα σας κ. Αθαν. Σκορδά, που διατύπωσε για τις Ενώσεις Καταναλωτών, ΄΄να ξεκαθαρίσει η Ήρα από το Σιτάρι΄΄, έχει εξ αντιδιαστολής απόλυτη και θεμιτή εφαρμογή και για τους ΄΄Ήρα΄΄ επαγγελματίες βενζινοπώλες και βέβαια για κάθε είδους επαγγελματίες.
Όπου υπάρχουν επαναληπτικές παραβάσεις, αν δεν υπάρχει νόμιμη πρόβλεψη για αφαίρεση της άδειας, να εισηγηθείτε την έκδοσή της, να εφαρμοστεί και να ξεκαθαρίσει η Ήρα από το Σιτάρι. Και, δεν είναι δίκαιο ολόκληρος ο κλάδος, να βλάπτεται και, η άποψη ότι με λίγα ευρώ που κλέβει από τους πολλούς, ο ένας μπορεί να γίνει πλούσιος και, το να γίνει πλούσιος ένας είναι ευκταίο, αφού η ζημιά θα είναι μικρή με την διάχυση σε πολλούς, δεν ταιριάζει σε δικαιολογία για την βλάβη που επιφέρει αυτό σε ολόκληρο τον κλάδο και τους καταναλωτές, που συχνά δεν μας περισσεύει ούτε λεπτό του Ευρώ.
Είμαστε σαφείς, στο ότι οι, καταναλωτές και οι εμπόροι δεν είναι σε απέναντι στρατόπεδα, η αλλιώς ότι συνυπάρχουμε, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα την επιβίωση και τα συμφέροντα ο ένας του άλλου. Μάλιστα δε η μεσονύκτια προ - ειδοποίηση του κλάδου από τον κ Φώλια πως, αρχίζουν αύριο, έλεγχοι και στην υπόλοιπη χώρα, δείχνει με την προειδοποίηση αυτή και την ανάλογη ευγένεια του κ. Υπουργού προς τον κλάδο. Οι λοιπές πληροφορίες μας είναι ότι, μετά, θα ακολουθήσουν ασύγχρονοι ανά 2, 3 και 1 εβδομάδες σε όλη τη χώρα, απροειδοποίητα και θα επικολλάται ένδειξη στον τοίχο ‘‘Ελέγχθηκε την…..’’.
Σημαντικότατο επίσης: Οι απ ευθείας αλλά και οι ετήσιες εκπτώσεις προς τους μεγάλους, να φαίνονται και εδώ όπως αποφασίστηκε για τα S.M., στα τιμολόγια, γιατί θα κλείσουν όλους τους μικρούς.
Αν η έκπτωση θα επεκαλείτο ως βράβευση, θα αποτελούσε διπλή, μια και το βραβείο για τις μεγάλες πωλήσεις, είναι ο όγκος των κερδών από τις μεγάλες αυτές. 2ο βραβείο δεν χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: