Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Ο ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ 7.000 ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 4.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
κ. ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Χαλκίδας επεσήμανε την προσπάθεια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την συνεχή και σωστή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος της εισαγωγικής επιμόρφωσης φέτος.
Συγκεκριμένα ο κ. Ταλιαδούρος μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:
«Οι βασικοί άξονες της εκπαιδευτικής μας πολιτικής είναι: ποιότητα, αξιολόγηση, πόροι, δια βίου μάθηση, αξιοποίηση των τεχνολογιών. Και τούτο γιατί μόνο υψηλής ποιότητας παρεχόμενη από το κράτος εκπαίδευση εξασφαλίζει την ισότητα στην εκκίνηση όλων των νέων, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.
Πιστεύουμε ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για την οποία έχουμε διασφαλίσει τους πόρους, αποτελεί την σοβαρότερη επένδυση που μπορεί η πολιτεία να κάνει προς όφελος της νέας γενιάς, διότι είναι επένδυση πάνω στον ανθρώπινο παράγοντα.
Για το λόγο αυτό με σύστημα και προσπάθεια όλων των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας, ξεκινήσαμε φέτος εγκαίρως την εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Ειδικότερα, σήμερα ξεκινά στα 16 Επιμορφωτικά Κέντρα της χώρας η εισαγωγική επιμόρφωση των 7.000 νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο σύνολο τους τα τμήματα επιμόρφωσης που έχουν δημιουργηθεί είναι 141 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 220 για την Δευτεροβάθμια, ενώ για πρώτη φορά οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες αφού πρώτα ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εισαγωγικής επιμόρφωσής τους (60 ώρες).
Επίσης, θα πρέπει να τονίσω πως φέτος για πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της εισαγωγικής επιμόρφωσης και 4.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα προσληφθούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου στη δημόσια εκπαίδευση, προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Επιπρόσθετα, με την πρόσληψη –εντός των προσεχών ημερών – και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που θα στελεχώσουν τα τμήματα των ολοήμερων σχολείων, ολοκληρώνεται πιο έγκαιρα από κάθε άλλη σχολική χρονιά η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους στις 11 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα στην Εύβοια θα λειτουργήσουν 2 Επιμορφωτικά Κέντρα, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και στο Λύκειο Κανήθου όπου θα έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν συνολικά 190 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα Κέντρα θα λειτουργήσουν 2 τμήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα φιλολόγων και ένα γερμανικής γλώσσας καθώς και τέσσερα τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ένα Προσχολικής Αγωγής και τρία Δασκάλων.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι το Υπουργείο Παιδείας απασχολεί ιδιαίτερα ο τρόπος, το περιεχόμενο και η καλύτερη δυνατή οργάνωση της εισαγωγικής και δια βίου επιμόρφωσης. Για το σκοπό αυτό ξεκινά από το Σεπτέμβριο ευρεία διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να θεσπίσουμε το νέο νομικό πλαίσιο για ένα σύγχρονο σύστημα επιμόρφωσης.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς δεδομένου ότι τα προβλεπόμενα κενά εκπαιδευτικών έχουν καλυφθεί, οι διορισμοί, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία. Παράλληλα, η πρόσθετη διδακτική στήριξη θα ξεκινήσει άμεσα, τα υποχρεωτικά νηπιαγωγεία τίθενται σε λειτουργία και η κατασκευή 1233 νέων σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων υλοποιείται.
Με δύο λόγια επενδύουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εκπαίδευση γιατί τη θεωρούμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας δεδομένου ότι για την Ελλάδα όλα είναι θέμα Παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: