Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΑΠΟΔΗΜΟΙ

Ολοκληρώθηκαν και φέτος τα προγράμματα φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού για παιδιά αποδήμων Ελλήνων από όλο τον κόσμο. 700 περίπου παιδιά Ελληνικής καταγωγής από 61 χώρες, ηλικίας 8-12 ετών φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στη Μαλεσίνα και την Επανομή, παρακολουθώντας το πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει εκτός άλλων μαθήματα ελληνικής γλώσσας, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μαθήματα ιστορίας και μυθολογίας και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Παρών στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της Μαλεσίνας ήταν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού, κ. Θεόδωρος Κασσίμης ο οποίος όπως ανέφερε μετά το τέλος της εκδήλωσης:

«Είναι συγκινητικό να βλέπεις ελληνόπουλα από κάθε γωνιά του κόσμου να έρχονται και να περνάνε τρεις εβδομάδες γεμάτες Ελλάδα. Μαθαίνουν ελληνικά, παίζουν αρχαία ελληνική τραγωδία, χορεύουν ελληνικούς χορούς, τραγουδάνε ελληνικά τραγούδια. Αισθανόμαστε περήφανοι που τα παιδιά αυτά φεύγοντας από την κατασκήνωση κουβαλάνε μέσα τους περισσότερη Ελλάδα στις νέες πατρίδες τους και αποτελούν την καλύτερη γέφυρα με την πατρίδα των γονιών τους».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της ΓΓΑΕ που όπως κάθε χρόνο εργάστηκαν άοκνα για την υλοποίηση του προγράμματος, τις πρεσβείες και τα προξενεία μας στις 61 χώρες προέλευσης των παιδιών που φιλοξενήσαμε φέτος καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: