Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Όπως γνωρίζετε, ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε σήμερα συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Υπήρξαν συναντήσεις και με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ακούσαμε τις απόψεις των κοινωνικών εταίρων για την πορεία της Οικονομίας, για την οικονομική πολιτική και για τη διεθνή κρίση. Από τη δική μας πλευρά, τοποθετηθήκαμε για την πορεία της Οικονομίας. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια σημαντική και σοβαρή διεθνής κρίση, η οποία αφορά και τα επιτόκια και τον πληθωρισμό, αλλά και την ανάπτυξη πολλών ευρωπαϊκών χωρών, η ελληνική Οικονομία προχωρά με καλούς ρυθμούς. Ο ρυθμός ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο ήταν 3,5%, υπερδιπλάσιος από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Έχουμε σημαντική πτώση της ανεργίας. Το Μάιο σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τα τελευταία 25 χρόνια. Υπάρχουν ασφαλώς κάποιες επιπτώσεις από την κρίση, επιπτώσεις που τις νιώθουν και τα νοικοκυριά, μέσω του πληθωρισμού, αλλά και μέσω των επιτοκίων επηρεάζεται και η οικονομία.

Η οικονομική πολιτική παραμένει σταθερή. Συνεχίζουμε με συνέχεια και με συνέπεια. Βεβαίως κάποιες μικρές προσαρμογές γίνονται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι επιπτώσεις της κρίσης, αλλά η βασική κατεύθυνση δεν αλλάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: