Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΥΣΗ

καταγγέλλει το Eργατικό Kέντρο

Την αδικαιολόγητη απόλυση ενός επί δεκαετία υπαλλήλου του τμήματος Χαλκίδας της εταιρείας «INTERAMERIKAN Οδική», κατήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη του υπαλλήλου και τη συμμόρφωση της εταιρείας με την εργατική νομοθεσία.

Ο πρόεδρος του ΕΚΕ, Κώστας Κουλουρίδης, φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο ακόμα και για κίνηση που στοχεύει στον εκβιασμό και την τρομοκράτηση των εργαζομένων, αλλά και την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρείας ότι προσπαθεί με την κίνηση της αυτή να μετακυλίσει τις ευθύνες της για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο αναφέρει στην ανακοίνωση του τα εξής: «Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καταγγέλλει τον προϊστάμενο του τμήματος Χαλκίδας της INTERAMERIKAN ΟΔΙΚΗΣ, Αντώνη Σέγκο, για την προκλητική και αντεργατική συμπεριφορά του, έναντι του επί μια δεκαετία και πλέον εργαζόμενου στην επιχείρηση Βασίλη Χάρλα.
Ο κ. Σέγκος ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η Επιθεώρηση Εργασίας και κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, λειτουργώντας εκδικητικά και με πρόθεση την τρομοκράτηση των υπολοίπων εργαζομένων, προχώρησε στην απόλυση του εν λόγω εργαζόμενου.
Η ενέργεια αυτή του κ. Σέγκου, στοχεύει στον εκβιασμό, την σιωπή και την καταπάτηση των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μη σεβόμενος θεσμούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Προσπαθεί να μετακυλίσει τις ευθύνες της εταιρίας, για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στους εργαζόμενους, αδιαφορώντας για την τήρηση της νομιμότητας, της ασφάλειας και της υγιεινής αλλά και της ίδιας της Εργατικής Νομοθεσίας.
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, προχωρά σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας, σε ελέγχους σε όλους τους εργασιακούς χώρους, όχι ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων αλλά στα πλαίσια του θεσμικού του ρόλου, στοχεύοντας στην πρόληψη και όχι στην τιμωρία των επιχειρήσεων.
Αναίτια λοιπόν και με διάθεση επίδειξης πυγμής και αδιαλλαξίας, ο κ. Σέγκος, εκθέτοντας την εικόνα της επιχείρησης, προέβη στην απόλυση του κ. Χάρλα, αντί να συνεργασθεί με την Επιθεώρηση και το Εργατικό Κέντρο για την βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και την τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας.
Καλούμε την INTERAMERIKAN ΟΔΙΚΗ να αποκαταστήσει την αδικία, να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο και να συμμορφωθεί ως προς την Εργατική Νομοθεσία.
Σε άλλη περίπτωση δεν μπορεί να παραμείνει αναπάντητη η πρόκληση και οι συνέπειες θα είναι απροσδιόριστες για την εικόνα και το κύρος μιας επιχείρησης που θέλει να δηλώνει».






Ανάκληση των απολύσεων
ζητά το σωματείο

Με σχετική ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων στην Interamerican ζητά από τη Διοίκηση της εταιρείας την άμεση ανάκληση των απολύσεων που οδήγησαν τους εργαζόμενους στην ανεργία, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη του σωματείου αναφέρουν τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το ανησυχητικό φαινόμενο (των αναγκαστικών ή «οικειοθελών») παραιτήσεων από συναδέλφους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο τους αλλά και κατά γενική ομολογία ικανότατους υπαλλήλους. Επίσης έγιναν και άδικες απολύσεις συναδέλφων που κατά την άποψή μας υποκρύπτουν εκδικητική συμπεριφορά της εταιρείας.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η INTERAMERICAN ήταν πάνω απ’ όλα ανθρώπινη και ουδέποτε κοινοποιούσε απολύσεις με Courrier!!! (συνέβη και αυτό), χωρίς καμία ενημέρωση για τους πραγματικούς λόγους της απόλυσης του υπαλλήλου.
Ζητάμε από την Διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα τις άδικες απολύσεις που οδήγησαν κατά μεσοίς τους καλοκαιριού συναδέλφους μας στον δρόμο και την ανεργία.
Το Σωματείο δηλώνει ότι είναι αντίθετο σε τέτοιου είδους πρακτικές, απέναντι σε εργαζόμενους που στήριξαν και στηρίζουν την Εταιρεία μας και εφ’ όσον συνεχισθούν θα αντιδράσει δυναμικά.
Συνάδελφοι υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα που μας προβληματίζουν για τα οποία θα ενημερωθείτε στην Πρώτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: