Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Απολαυστική βραδιά Μάλαμα στο Πήλι

Μια ξεχωριστή βραδιά, κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, που μάλιστα βρέθηκε υπό μερική έκλειψη, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα, προσέφερε στους εκατοντάδες πιστούς φίλους του ο Σωκράτης Μάλαμας, στη συναυλία που έδωσε το περασμένο Σάββατο στο Πήλι Κηρέως.
Πιστός στη σχέση που έχει δημιουργήσει τόσα χρόνια με το κοινό του, ο Σωκράτης Μάλαμας βρέθηκε φέτος και πάλι στην Εύβοια, μαζί με την τραγουδίστρια Μαρίνα Δακανάλη και τους μουσικούς του, για μία συναυλία που δόθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πηλίου. Παρά τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο διοργανωτής Πολιτιστικός Σύλλογος Πηλίου Ευβοίας «Εναέριος», η όλη διοργάνωση κρίθηκε επιτυχημένη και ικανοποίησε απόλυτα όσους αποφάσισαν - παρά την πυρκαγιά που μαινόταν στην περιοχή – να ανέβουν μέχρι το Πήλι, για να τον απολαύσουν «μια βραδιά με τον Σωκράτη».
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός ερμήνευσε τραγούδια από το τελευταίο του άλμπουμ «Δρόμοι», καθώς βέβαια και πολλά άλλα αγαπημένα από το σύνολο της πολύχρονης δισκογραφικής του πορείας. Τραγούδια με λαϊκά παραδοσιακά στοιχεία και ροκ εξάρσεις, καθώς και χαμηλόφωνες μπαλάντες με το γνωστό λιτό και δωρικό, αλλά παράλληλα πηγαία λαϊκό και οικείο ύφος του, δημιούργησαν για άλλη μια φορά μια ποιητική, αλλά και ηλεκτρική ατμόσφαιρα. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό το κοινό άκουσε και τραγούδια του Ψαραντώνη, αλλά και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει εντάξει στο πρόγραμμα του και ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο ο Σωκράτης Μάλαμας. Εντυπωσιακές ήταν οι ερμηνείες και της νεαρής Μαρίνας Δακανάλη, που κατάφερε με την υπέροχη φωνή της να σαγηνεύσει τους ακροατές.
Από «Τα μεταξωτά», που τραγούδησε όλη η Ελλάδα μέχρι «Τα ξωτικά» από το πρόσφατο άλμπουμ του, ο Σωκράτης Μάλαμας συνεχίζει να συσπειρώνει γύρω του οπαδούς. Χωρίς τις συνηθισμένες πρακτικές του σημερινού δισκογραφικού μάρκετινγκ και χωρίς επικοινωνιακές στρατηγικές προώθησης και προβολής, έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, δίνοντας νέα πνοή στο Ελληνικό τραγούδι.
Τον γνωστό τραγουδοποιό πλαισίωσαν οι μουσικοί: Φώτης Σιώτας-βιολί, βιόλα, Γιάννης Παπατριανταφύλλου-κοντραμπάσο, Νίκος Παραουλάκης-νέι, κιθάρα, Κυριάκος Ταπάκης-μπουζούκι, λαούτο, Κλέων Αντωνίου-ηλεκτρικές κιθάρες, Θάνος Μιχαηλίδης-τύμπανα.
(ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΒΟΙΚΟ ΤΥΠΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: