Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Η ΚΑΘΑΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Ποιος δεν θυμάται πριν από 4 περίπου χρόνια το αμόκ που είχε πιάσει τους πάντες, δημοσιογράφους πολιτικούς και τις άλλες υγιείς δυνάμεις του τόπου να εκτελέσουν εν ψυχρώ δυο ανθρώπους ,δυο αληθινούς πρωταθλητές, που μας χάρισαν στιγμές χαράς και υπερηφάνειας. Ζητούσαν την κεφαλή τους επι πίνακι, μιλούσαν για ανθρώπους οι οποίοι μας ντρόπιασαν διεθνώς κ.λ.π.(Ο μόνος που υποστήριξε τους αθλητές ,προς τιμήν του, ήταν μόνο ο αντιπαθής κ.λ.π. κατά τα άλλα κύριος Ευαγγελάτος )
Παράβλεπαν βέβαια το γεγονός ότι αν δεν ντοπαριστείς δεν μπορείς να κερδίσεις όχι Ολυμπιάδα αλλά ούτε τους συνοικιακούς αγώνες της γειτονιάς σου, μιάς και η μυρωδιά της ντόπας των αθλητών κάνει την τηλεόραση να χρειάζεται αποσμητικό για να ξεμυρίσει.
Βέβαια έκαναν και μαύρο χιούμορ λέγοντας μπροστά στα μούτρα μας ότι ντοπαρισμένος είναι μόνο αυτός που πιάνεται.
Βέβαια όλοι αυτοί πέρναγαν στα ψιλά τα πραγματικά σκάνδαλα π.χ. ότι οι ίδιοι που κυνηγούσαν τους πρωταθλητές μας όταν πήγαν να κάνουν έλεγχο στους αμερικάνους αθλητές συνελήφθηκαν σαν τρομοκράτες και μόνο που δεν ζήτησαν συγγνώμη κ.λ.π..
Η ουσία βέβαια είναι μια και την κάνουν όλοι γαργάρα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για τον έλεγχο του ντόπινγκ έγιναν για ένα και μόνο λόγο. Να παίρνουν οι μεγάλες εταιρείες και ειδικά οι Αμερικάνικες , τα μετάλλια και αυτοί που θέλουν αυτοί χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Όσο παίρναμε μετάλια στην άρση βαρών και στα άλλα αντιεμπορικά αθλήματα δεν υπήρχε πρόβλημα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν γιατί ο Κεντέρης και η Θάνουν σήκωσαν κεφάλι στα 200 ανδρών και στα 100 γυναικών δυο από τα πιο εμπορικά αθλήματα τα οποία είναι ταμπού και άβατο για το πανίσχυρο αθλητικό κατεστημένο.
Βέβαια με την Ολυμπιάδα του Πεκίνου άλλαξαν τα πράγματα. Η Κίνα δεν είναι Ελλάδα για να παίζουν μαζί της ούτε για αστείο. Επένδυσαν βέβαια και οι ίδιοι πολλά σε αυτή .Θεωρήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για διείσδυση όλων των μεγάλων εταιρειών σε αυτή την αχανή αγορά των δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Φανταστείτε ο κάθε Κινέζος να πίνει μια Κόκα –κόλα έστω και κάθε εβδομάδα!
Και τώρα το γελοίο της υπόθεσης. Στοίχημα ότι οι ίδιοι που ζήταγαν καθαρό αθλητισμό θα αρχίσουν τις μουρμούρες για το φετινό «πάτωμα» πιο χαμηλά δεν γίνεται, χορτάσαμε σφαλιάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: