Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Αόριστες δηλώσεις ΥΠΕΧΩΔΕ για τα τέλη διοδίων προς την Εύβοια».



Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη σχετικά με την υπερβολικά υψηλή και άδικη τιμή διοδίων που πληρώνουν όσοι οδηγοί έχουν προορισμό την Εύβοια, ο αρμόδιος Υφυπουργός δηλώνει αόριστα ότι μελετάται το ζήτημα, χωρίς να δεσμεύεται πότε θα αρθεί η αδικία αυτή.
Στο απαντητικό του έγγραφο, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το όλο σύστημα διοδίων θα γίνεται δικαιότερο, διότι ο χρήστης θα πληρώνει μόνο την απόσταση που έχει διανύσει….» και επίσης «Ως προς τα διόδια Σχηματαρίου και τους κατοίκους της Εύβοιας μελετάται λύση για τη δικαιότερη επιβάρυνσή τους».
Η κυρία Περλεπέ σχολιάζοντας την απάντηση υπογραμμίζει:
«Μολονότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μπορεί να αποκρύψει την αδικία που γίνεται σε βάρος της Εύβοιας με την πληρωμή υπερδιπλάσιας τιμής ανά χιλιόμετρο που πληρώνουν οι οδηγοί σε σχέση με άλλες διαδρομές του εθνικού οδικού δικτύου, το πρόβλημα παραμένει.
Η Κυβέρνηση οφείλει να άρει άμεσα την αδικία και να αποδεχθεί επίσης τη λύση του διαχωρισμού των οδικών εξόδων προς Χαλκίδα και Σχηματάρι, χωρίς την πληρωμή διοδίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: