Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

παιδιά της ΕΕ υπερασπίζουν το δικαίωμά τους στην προστασία.

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για παιδιά και εφήβους.



H ευρωβουλευτής της NΔ, M.Παναγιωτοπούλου-Kασσιώτου, χαιρέτισε την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία οργάνωσης διαγωνισμού ζωγραφικής/σχεδίου μεταξύ παιδιών και νέων με θέμα τα δικαιώματά τους. Kύριος σκοπός του είναι η προώθηση του δικαιώματος των νέων στην προστασία.

O Αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής, αρμόδιος για τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και την ασφάλεια, κ. J. Barrot, κηρύσσοντας την έναρξη του διαγωνισμού, προέτρεψε τους ευρωπαίους νέους να "ευαισθητοποιηθούν ως προς το δικαίωμά τους στην προστασία και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι να το επικαλεστούν".



H ευρωβουλευτής της NΔ, M.Παναγιωτοπούλου-Kασσιώτου, πρόεδρος της Διακομματικής Oμάδας "Oικογένεια και Προστασία του Παιδιού", απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Aντιπρόεδρο της Επιτροπής δηλώνοντάς του το ενδιαφέρον των ευρωβουλευτών, μελών της ομάδας, για θέματα που αφορούν την προώθηση των στόχων της Στρατηγικής της ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. Mια ολοκληρωμένη προσέγγιση της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών εκ μέρους των ενηλίκων θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίζονται ως προσωπικότητες και ως πολίτες στον ίδιο βαθμό με τους ενήλικες. Mε τα σχέδιά τους μικρά και μεγάλα παιδιά θα δείξουν τι περιμένουν από μας", ανέφερε η ευρωβουλευτής.

Στον διαγωνισμό καλούνται ομάδες παιδιών και εφήβων από όλα τα κράτη μέλη, ευρωπαίοι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι της ΕΕ, ανάλογα με την ηλικία τους (10-14 ετών και 15-18 ετών) να δημιουργήσουν μια αφίσα με θέμα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το δικαίωμά τους στην προστασία.

Oι καλύτερες αφίσες θα βραβευθούν σε τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί σε κάθε κράτος μέλος και οι δημιουργίες που θα κερδίσουν το πρώτο βραβείο σε εθνικό επίπεδο, θα υποβληθούν σε διαδικασία δεύτερης επιλογής. Oι νικήτριες ομάδες από κάθε κατηγορία ηλικίας θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να παραστούν στην ευρωπαϊκή τελετή βράβευσης και να έρθουν σε άμεση επαφή με τους κοινοτικούς θεσμούς και τη λειτουργία τους ενώ οι καλύτερες αφίσες θα "διακοσμήσουν" τις ιστοσελίδες των αντιπροσωπειών της Ευρώπης στα κράτη μέλη και στο www.europa.eu.

Tον διαγωνισμό για την Ελλάδα οργανώνει η Mη Kυβερνητική Oργάνωση "Ευρωπαϊκή Έκφραση" (τηλ.210 3643224, ellada@evroneolea.eu).

Δεν υπάρχουν σχόλια: