Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Ανίκανη η Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα των πυρόπληκτων


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Πρότασης Νόμου που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη Πυρόπληκτων Περιοχών, τόνισε στην ομιλία της.

«Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να ικανοποιήσει καμία ελπίδα των πυρόπληκτων. Τα όρια και οι αντοχές του κόσμου έχουν εξαντληθεί.

Στις περιοχές που κάηκαν τίποτα ουσιαστικά δεν γίνεται για την αναγέννηση του περιβάλλοντος και τη στήριξη των τεράστιων αναγκών των πολιτών.

Και για το Νομό Εύβοιας, οι διαπιστώσεις αυτές είναι, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, η οδυνηρή πραγματικότητα.

Στις συνεχείς εκκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων, των επαγγελματικών οργανώσεων του Νομού μας για να υπάρξουν μέτρα στήριξης και να γίνουν έργα που θα προστατεύσουν τον τόπο από νέες καταστροφές, η κυβέρνηση αδιαφορεί συνεχώς και αρνείται να δώσει λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν».

Η βουλευτής κάνοντας αναφορά και στη σχετική έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, αλλά και στα υπομνήματα κρατικών υπηρεσιών για τα μεγάλα κενά σε υποδομές που έπρεπε να είχαν ήδη καλυφθεί, υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δίνει λύσεις και προοπτικές, στα αδιέξοδα που οδήγησε η κυβερνητική πολιτική όλο το προηγούμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: