Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΓΣΕΕ;

Ι. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ): Από τη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό, φεύγουμε πτωχότεροι απ’ ό,τι ήρθαμε. Γιατί, αφενός μεν επί των αιτημάτων που θέσαμε, για εισοδηματική ενίσχυση των ασθενέστερων, για επίδομα θέρμανσης, δεν πήραμε καμία απάντηση, αλλά, κυρίως, γιατί πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική. Μια οικονομική πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις θα αντιδράσουν. Αγωνιστικά θα υποδεχθούμε τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες της λιτότητας, στις 6 του Σεπτέμβρη, σ’ ένα μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στις ανησυχίες σας που εκφράσατε στον Πρωθυπουργό, ο κ. Καραμανλής τί σας είπε;

Ι. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ): Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης δεν συμμερίζεται τις δικές μας ανησυχίες, ούτε για την εξέλιξη των αριθμών, ούτε για τις ανάγκες των ανθρώπων. Θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική απέδωσε και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστεί. Υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα βαρέα και ανθυγιεινά μιλήσατε κ. Πρόεδρε;

Ι. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ): Βεβαίως. Αυτό είναι ένα επιμέρους ζήτημα, το θέσαμε και είπαμε ότι δεν θα δεχθούμε κατάργηση του νόμου και κατάτμηση της ενιαίας λίστας. Θα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στις στοές και κανένας δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα κάνετε κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη;

Ι. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ): Στις 6 Σεπτέμβρη αγωνιστικό προσκλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Κ. ΠΟΥΠΑΚΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΣΕΕ): Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, για όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία. Απαιτήσαμε άμεσα μέτρα για την ακρίβεια, αλλά και για την ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Τέλος, οι εργαζόμενοι απαιτούν απ΄ όλα τα κυβερνητικά στελέχη στροφή στα προβλήματα της καθημερινότητας, ώστε να δοθούν λύσεις σε προβλήματα, που επί χρόνια ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα θέματα των ΔΕΚΟ είπατε τίποτα;

Κ. ΠΟΥΠΑΚΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΣΕΕ): Μιλήσαμε για όλα τα θέματα. Θέσαμε τα αιτήματά μας, όπως ακριβώς τα θέτουμε μέσα από τη ΓΣΕΕ και απ΄ τα έντυπα, τα οποία έχετε πάρει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ανταπόκριση του Πρωθυπουργού ποια ήταν; Σας ικανοποίησαν οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού;

Κ. ΠΟΥΠΑΚΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΣΕΕ): Εμείς θέσαμε τις δικές μας απόψεις. Ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μετάσχετε στις κινητοποιήσεις και στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη;

Κ. ΠΟΥΠΑΚΗΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΣΕΕ): Η ΔΑΚΕ ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσα, σε οτιδήποτε είναι μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και αφορά τα χαμηλά εισοδήματα, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.


ΑΛ. ΚΑΛΥΒΗΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ): Ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό την κρίση να την πληρώσουν οι πλούσιοι αυτής της χώρας. Αρκετά πληρώσανε οι εργαζόμενοι, δεν αντέχουν άλλο. Απ΄ ό,τι καταλάβαμε από τον Πρωθυπουργό είναι ευχαριστημένος από την πολιτική του και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Απ΄ αυτή την άποψη, αυτό που χρειάζεται είναι η ένταση του αγώνα των εργαζομένων. Πρέπει να γεμίσουν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης στις 6 του μήνα. Επιπρόσθετα, έχουμε κάνει μια πρόταση: Επειδή ακριβώς αυτή την περίοδο χτυπιούνται οι συλλογικές συμβάσεις, χτυπιέται το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα και ο ρόλος του, ζητάμε να υπάρξει επιδεικτική απουσία του Προεδρείου της ΓΣΕΕ από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.


Γ. ΠΕΡΡΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΣΕΕ): Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι ότι κάτι καλό θα βγει από την παρουσία του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Μια πολιτική από την οποία οι εργαζόμενοι έχουν πλούσια εμπειρία. Τη ζουν άλλωστε στο πετσί τους με τις απολύσεις, το κλείσιμο εργοστασίων, τους άθλιους μισθούς, τη μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο. Το ΠΑΜΕ θέλει να καλέσει τους εργαζόμενους να οργανώσουμε την πάλη, να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, γιατί άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει τα αποτελέσματα που σήμερα ζούμε όλοι. Εμείς θέλουμε μια άλλη ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων, που θα έχει κριτήριο τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: