Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
αυτή την ώρα που ενισχύονται οι πιέσεις της πολυεθνικής για να αποδεχθούν οι εργάτες και οι εργάτριες το κλείσιμο της παραγωγικής μονάδας του εργοστασίου και τις απολύσεις, παίρνοντας μια πρόσθετη αποζημίωση που είναι μέρος από τα δικά τους χρήματα, από τη δική τους κλεμμένη υπεραξία, χρειάζεται δύναμη, αποφασιστική στάση, ανάπτυξη της εργατικής αλληλεγγύης.
Χρειάζεται μεγάλη ευθύνη και απόρριψη των θέσεων της εργοδοσίας, διεκδικώντας με πολύμορφες κινητοποιήσεις να μην κλείσει η παραγωγική μονάδα, να μην απολυθούν εργαζόμενοι, να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας, να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην πλήρη-σταθερή εργασία για όλους. Αυτή είναι η θέση του Π.Α.ΜΕ., αυτή είναι η θέση που οπλίζει με δύναμη τους εργαζόμενους, απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και εμποδίζει τις ομαδικές και κάθε λογής απολύσεις.
Αυτό πρέπει να σκεφτεί καλά ο κάθε εργάτης ,η κάθε εργάτρια.
Γιατί αποδοχή της θέσης της εργοδοσίας σημαίνει αποδοχή 230 περίπου χαμένων θέσεων εργασίας που θα έχουν γενικότερες αρνητικές συνέπειες στους εργαζόμενους του εργοστασίου και στην εργατική τάξη της περιοχής.
Γιατί αποδοχή της θέσης της εργοδοσίας σημαίνει απόλυση, σημαίνει ανεργία σε μια περιοχή που η μάστιγα αυτή χτυπάει χιλιάδες εργαζόμενους, χιλιάδες νέους και νέες, χτυπάει τα παιδιά μας.
Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι οι αποζημιώσεις τελειώνουν γρήγορα και αυτό το ζήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις που η εργοδοσία επέλεξε το δρόμο του κλεισίματος των παραγωγικών μονάδων ή των εργοστασίων και επιχείρησε να ξεπεράσει τις δυσκολίες των ομαδικών απολύσεων με αποζημιώσεις και εθελούσια έξοδο.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

οι εξελίξεις στην INTEAΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ μπορούν και πρέπει να γίνουν η βάση ενός γενικότερου προβληματισμού για το χαρακτήρα της οικονομικής ανάπτυξης και της πολιτικής που ακολουθείται τόσα χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Το συμπέρασμα είναι αναμφισβήτητο.
Η “ανάπτυξή” τους , η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου χτυπάει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, οδηγεί στην ανεργία, στην ανασφάλεια και επιβάλλεται να καταδικαστεί μαζικά από τους εργαζόμενους, από τους παραγωγούς του πλούτου που έχουν υποχρέωση να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.
Ο αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, ο αγώνας για κάθε δικαίωμα μπορεί να είναι δυνατός όταν συνδέεται με την προοπτική της ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες της εργατικής τάξης και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι εξελίξεις στην ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ μπορούν να γίνουν επίσης βάση για γενικότερο προβληματισμό πάνω και στη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων. Γιατί οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, ακόμα και όταν αναγκάζονται να πάρουν θέση κατά των απολύσεων.
Αυτές είναι οι θέσεις του ΠΑΜΕ και με βάση αυτές θα συμβάλλουμε να δυναμώσει η ταξική ενότητα και να κτιστεί αγωνιστικό μέτωπο κατά των εκβιασμών της εργοδοσίας και της αντεργατικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: