Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΜΗΛΑΚΙ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας κατά τη συνεδρίαση της 25 Ιουνίου 2008, σχετικά με τη χρήση πρώτων υλών στο εργοστάσιο της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Μηλάκι Αλιβερίου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

1. Τάσσεται κατά της καύσης RDF και βιομάζας όπως έχει αποφασίσει και παλαιότερα με σχετικές αποφάσεις του, καθώς επίσης αντιτίθεται στη χρήση πρώτων υλών που αποδεδειγμένα ρυπαίνουν το περιβάλλον και βλάπτουν τη δημόσια υγεία.

2. ΚΑΛΕΙ την εταιρεία «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» κατά την άσκηση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και τη λειτουργία των εργοστασίων της να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής. Επίσης την ΚΑΛΕΙ να εφαρμόζει τους όρους και τους περιορισμούς πως θέτουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα (Νομαρχιακό Συμβούλιο και Νομαρχιακή Επιτροπή) καθώς και η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας περιβάλλοντος.

3. ΔΗΛΩΝΕΙ ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ζητήματα περιβάλλοντος και προστασίας της υγείας των κατοίκων του Νομού και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος παρακολουθεί τη λειτουργία του εργοστασίου της Α.Γ.Ε.Τ. στο ΑΛΙΒΕΡΙ, αλλά και όλων των επιχειρήσεων ώστε οι δραστηριότητες τους να μη βλάπτουν την υγεία των κατοίκων και να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον.

4. ΚΑΛΕΙ το ΥΠΕΧΩΔΕ να λαμβάνει υπ’ όψιν και να μην αγνοεί τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων Νομαρχιακού Συμβουλίου και Νομαρχιακής Επιτροπής και να μην εγκρίνει τα σημεία της Μ.Π.Ε. για τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» στο Μηλάκι Αλιβερίου για τα οποία η αρμόδια επιτροπή περιβάλλοντος έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά.





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Σ.









ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: