Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Κ.Υ. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα, 19.6.2008

Θέμα: «Κ.Υ. Μαντουδίου: η απόλυτη απαξίωση του ΕΣΥ»

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με σειρά ερωτήσεων και με μια επίκαιρη ερώτηση της που συζητήθηκε πρόσφατα στη Βουλή, καλούσε τον Υπουργό Υγείας να ενδιαφερθεί επιτέλους για να προσληφθούν γιατροί και λοιπό προσωπικό στο Κ.Υ. Μαντουδίου, η λειτουργία του οποίου είναι ελλιπέστατη, λόγω των κενών θέσεων, που υπάρχουν σε όλη σχεδόν την οργανική σύνθεση της μονάδας.
Χαρακτηριστικό των ελλείψεων σε γιατρούς είναι ότι, από τις 7 θέσεις γιατρών ΕΣΥ που προβλέπονται με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, καλυμμένη είναι μόνο η μία, ενώ και οι 4 θέσεις με ειδικότητα παιδιατρικής είναι κενές.
Για τη θέση δε μικροβιολόγου, δεν έχει εγκριθεί ακόμα η προκήρυξη.
Από τις 14 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι καλυμμένες οι 7 και από τις 19 θέσεις λοιπού διοικητικού προσωπικού, προσωπικού εργαστηρίων και λοιπών ειδικοτήτων, υπηρετούν μόνο 8 υπάλληλοι.
Από την απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Υγείας στη νέα ερώτηση της βουλευτού και που περιέχει τα στοιχεία που προαναφέρθηκαν, προκύπτει ότι, λύση στο πρόβλημα δεν πρόκειται να δοθεί άμεσα, ακόμη κι αν γίνουν ελάχιστες τοποθετήσεις σε ορισμένες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Ως υπεκφυγή από τις ευθύνες που έχει το Υπουργείο γι’ αυτή την κατάσταση, ο Υφυπουργός «πληροφορεί» αόριστα, ότι ετοιμάζεται τροποποίηση των οργανισμών όλων των Κ.Υ. του Γ.Ν. Χαλκίδας.
Μετά την κενή περιεχομένου απάντηση του Υπουργείου Υγείας, η κυρία Περλεπέ σε δήλωσή της αναφέρει ότι, η απόλυτη απαξίωση του ΕΣΥ απ΄την Κυβέρνηση, αντανακλάται με τον χειρότερο τρόπο στο Κ.Υ. Μαντουδίου. Τα τελευταία 4 χρόνια η διάλυση του Δημόσιου υγειονομικού μας συστήματος έχει προκαλέσει οδυνηρές συνέπειες για τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο, η υγεία τους και η ζωή τους να επαφίονται στην τύχη.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των 3 Δήμων, που θεωρητικά καλύπτει το Κ.Υ. Μαντουδίου, έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως, χωρίς την πρωτοβάθμια περίθαλψη που δικαιούνται και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό, φέρει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη πολιτική που ακολουθεί, καταλήγει η βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: