Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χαλκίδα, 9 Ιουνίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναστάσιος Λιάσκος, Βουλευτής Νομού Ευβοίας, π. Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Βασίλειος Νικόλτσιος, Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου τους,
«Τα όπλα του Μακεδονικού Αγώνα, 1904 – 1908».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008, ώρα 19:00,
στο Ξενοδοχείο LUCY (Παραλία Χαλκίδας).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Υπουργός Εθνικής Αμύνης
κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ορέστης Παπαστρατής ,πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Συντονιστής ο κ. Χρήστος Σφυράς , Υπτγος (Σ) ε.α. , Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Ν. Ευβοίας

Ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν ένας ακήρυχτος πόλεμος για την κατάκτηση των ψυχών, από τον οποίο δεν αποκλειόταν κανενός είδους εμπλοκή. Πολύωρες πολιορκίες ή άμυνες οχυρών θέσεων, πολλές φορές εναντίον του τουρκικού τακτικού στρατού, μάχες εκ του συστάδην, ακόμα και με αγχέμαχα όπλα, ανταλλαγές πυρών από μακρινές θέσεις, εκκαθάριση πολιτικών στόχων μέσα σε πόλεις και χωριά χαρακτηρίζουν τον Μακεδονικό Αγώνα.
Στο βιβλίο, που είναι πλούσια εικονογραφημένο, παρουσιάζονται τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους Έλληνες Μακεδονομάχους, τους Βούλγαρους κομιτατζήδες και από τον τουρκικό στρατό, τα οποία τεκμηριώνονται φωτογραφικά, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.
Η παρούσα έκδοση επιχειρεί να καλύψει το κενό της βιβλιογραφίας που σχετίζεται με την ιστορική περίοδο των «Μακεδονομάχων», η οποία μέχρι σήμερα δεν αναφερόταν στον οπλισμό των εμπλεκομένων. Μετά από μελέτη περισσοτέρων από 5000 επιστολικών δελταρίων και φωτογραφιών αυτής της περιοχής, ταυτοποιήθηκε η πανσπερμία των όπλων και των χαρακτηριστικών τους που χρησιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο. Παράλληλα, μελετήθηκαν όλα τα κείμενα που γράφτηκαν για τον Μακεδονικό Αγώνα, από τους πρωταγωνιστές αλλά και τους ιστορικούς που ασχολήθηκαν με το ίδιο θέμα ώστε, να τεκμηριωθεί και βιβλιογραφικά η παραπάνω έρευνα, μιας που όλες οι αγορές και οι αποστολές όπλων εκείνη την εποχή κρατήθηκαν απολύτως μυστικές.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2221078877 & 2221087401

Δεν υπάρχουν σχόλια: