Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Θέμα: «Δήλωση της κυρίας Περλεπέ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών».





Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών δεν γίνεται με ευχές και εξορκισμούς.
Απαιτεί συνολική παρέμβαση απ’ όλη την κοινωνία και τους φορείς της, όμως την πρώτη ευθύνη για να κερδηθεί η μάχη την έχει η Κυβέρνηση.
Δυστυχώς, αντί να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια στα πλαίσια ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης και να λαμβάνονται μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου με έμφαση στην πρόληψη, η Κυβέρνηση με την πολιτική της απαξιώνει και αδυνατίζει τη λειτουργία ακόμα και των υπαρχουσών δομών προστασίας των πολιτών από τα ναρκωτικά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εγκατάλειψη των Κέντρων Πρόληψης, αφού η έλλειψη χρηματοδότησής τους τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει τη λειτουργία τους σε πλήρες αδιέξοδο.
Ο ΟΚΑΝΑ χρωστάει στα Κέντρα πρόληψης 6 εκατομμύρια ευρώ και επικαλείται οικονομικό έλλειμμα και μειωμένη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες, ενώ διεκόπη η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης στελεχών πρόληψης του ΟΚΑΝΑ.
Την ίδια στιγμή, τα γνωστά γεγονότα στη Κρήτη με τις καλλιέργειες χασίς, αποδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ανικανότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.
Μπρός σ’ αυτή τη ζοφερή εικόνα, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη, η κοινωνία μας να αντισταθεί και να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση την προστασία που δικαιούται απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών και να ενδυναμωθεί συνολικά το κοινωνικό κράτος, που τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται και απαξιώνεται συνεχώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: