Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ,ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ. ΧΙΛΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ,ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ!

ΡΟΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Οι γονείς οφείλουν να μιλάνε στα παιδιά τους από μικρή ηλικία, σχετικά με ζητήματα που άπτονται του προβλήματος των ναρκωτικών. Να τους δίνουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και ανακαλύψτε μαζί τους τι ξέρουν ήδη για τα ναρκωτικά (ίσως εκπλαγούν). Η έγκαιρη "εγκατάσταση" επικοινωνίας με το παιδί, κάνει πολύ ευκολότερη την ενασχόληση με προβλήματα ναρκωτικών που μπορεί να προκύψουν αργότερα.

ΑΙΤΙΑ
Τα παιδιά μπορεί να παίρνουν ναρκωτικά για διάφορους λόγους. Μπορεί απλά να θέλουν να είναι <>όπως κάποια μεγαλύτερα παιδιά που βλέπουν. Κάποτε, τα κινεί η περιέργεια. Άλλα παιδιά μπορεί να είναι λυπημένα, φοβισμένα, βαριεστημένα ή να έχουν άλλα προβλήματα (π.χ. οικογενειακά) και να παίρνουν τα ναρκωτικά για να «λύσουν» τα προβλήματα τους και να «νιώσουν» καλά.

Για να κρατηθούν οι νέοι από τα ναρκωτικά
Θα πρέπει να ενημερώνονται για τους κινδύνους που κρύβουν τα ναρκωτικά. Να ιδρύονται πολιτιστικά και ψυχαγωγικά κέντρα καθώς επίσης και πολλά κέντρα αποτοξίνωσης. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να τιμωρούν αυστηρά τους εμπόρους του λευκού θανάτου και να συνεργάζονται για την εξάρθρωσή τους..
Η καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι καθήκον του καθενός για αυτό θα πρέπει με κάθε μέσο να εμποδίζουμε τη διάδοση τους.

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών αποτελεί όχι απλά ένα ιατρικό πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις, όπως πολλοί ισχυρίζονται, αλλά ένα κοινωνικό πρόβλημα που πλέον έχει λάβει τη μορφή μάστιγας του σύγχρονου πολιτισμού. Και αυτό διότι κάθε χρόνο συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό των θανάτων τους. Η εξάπλωση του διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίας ναρκωτικών, εμπλέκει στα "δίχτυα" του ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό νέων σε ηλικία ατόμων. Η εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες είναι ολέθρια έως θανατηφόρα.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Το να νιώθεις καλά και να είσαι καλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Παίρνοντας ναρκωτικά σίγουρα δεν μπορείς να είσαι καλά αφού ...Τα ναρκωτικά δεν μπορούν να λύσουν οποιουδήποτε είδους προβλήματα αφού σε κάνουν απλώς να τα ξεχάσεις. Δεν τα εξαφανίζουν…



ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: