Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα, 12.6.2008

Θέμα: «Μόνο υποκριτικές υποσχέσεις από το ΥΠΠΟ για το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας».

Με ερώτησή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητούσε να ληφθούν άμεσα μέτρα και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να συντηρηθεί και εν τέλει να διασωθεί από την καταστροφή, το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας.
Όμως, από την απάντηση που έδωσε ο κ. Λιάπης στην ερώτηση της βουλευτού, φαίνεται ότι το Υπουργείο συνεχίζει να υπόσχεται μόνο, για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Ιστορικό αυτό Μνημείο του Πολιτισμού μας, χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί τα απαραίτητα χρήματα για τις μελέτες και για τα έργα που απαιτούνται.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο, εκτός από μια προκαταρκτική μελέτη που έχει εκπονήσει η Δ/νση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, ειδικότερες μελέτες δεν υπάρχουν, ούτε έχουν ακόμα συμπεριληφθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΥΠΠΟ, για το τρέχον έτος, μελέτες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Θεάτρου.
Κατά συνέπεια, δεν έχουν ενταχθεί οι μελέτες αυτές σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός των οποίων μαζί με την πραγματοποίηση των υποστηρικτικών εργασιών σύμφωνα με την αρμόδια Δ/νση, εκτιμάται στα 170.000 ευρώ!
Σχολιάζοντας την απάντηση αυτή η κυρία Περλεπέ τονίζει σε δήλωσή της: «ο Υπουργός αοριστολογεί και αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη διάσωση του Θεάτρου, αφού ούτε οι μελέτες έχουν γίνει, ούτε τα χρήματα που απαιτούνται έχουν εξασφαλισθεί. Όσον αφορά αυτό που αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Λιάπης, ότι τάχα «αντιλαμβάνεται με σεβασμό την αγωνία της πόλης της Ερέτριας για τη διάσωση του Αρχαίου Θεάτρου» μόνο ως υποκρισία και κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: