Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Επιφανειακό και πρόχειρο το νομοσχέδιο για τη βία στον Αθλητισμό




Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, στην ομιλία της επί του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας και του ντόπιγκ στον Αθλητισμό, που συζητήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η βία αυτής της μορφής, αντανακλά μια γενικότερη παθογένεια που σχετίζεται με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.
Η προσέγγιση με την οποία προσπαθεί η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα της βίας και του ντόπιγκ στον Αθλητισμό, είναι επιφανειακή και τα μέτρα που προτείνονται, αφορούν μόνο την καταστολή.
Σε άλλες χώρες, όπου εφαρμόστηκαν ανάλογα μέτρα, τα έκτροπα και οι παραβατικές συμπεριφορές, μεταφέρθηκαν εκτός γηπέδων, στους δρόμους και σε άλλους χώρους των πόλεων.
Το ζητούμενο δεν είναι να περιφρουρηθούν μόνο οι αγωνιστικοί χώροι, αλλά να εκλείψουν οι γενεσιουργές αιτίες της βίας.
Γι’ αυτό το στόχο χρειάζεται μια συνεχής προσπάθεια της πολιτείας με επίκεντρο την παιδεία και την άμβλυνση των σοβαρών κοινωνικών αντιθέσεων, που βιώνει ιδιαίτερα η νεολαία.
Ειδικότερα, όσον αφορά το ντόπιγκ, το αρνητικό αυτό φαινόμενο σχετίζεται με την αχαλίνωτη εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού σε βάρος της υγιούς και μαζικής άθλησης».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η βουλευτής τόνισε ότι, τα τελευταία χρόνια, οι υποδομές και οι υπηρεσίες για την άθληση της νεολαίας υποχρηματοδοτούνται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αθλητικά σχολεία.
Τέλος ανέφερε ότι η πολιτική του Υφυπουργείου Αθλητισμού χρηματοδοτεί επιλεκτικά κάποιες ενώσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού ενώ κάποιες άλλες τις αποκλείει για μικροκομματικούς λόγους (εκλογές στα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου κ.λ.π.), γεγονός που δημιουργεί το αίσθημα της αδικίας και στους αθλητές αλλά και στους οπαδούς των ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: