Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ

Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο παραλιακός δρόμος Στομίου- Πλατάνας, στο Δήμο Κύμης, μετά τις κατολισθήσεις που είχαν ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό νεαρής διερχόμενης οδηγού, στις αρχές Αυγούστου.

Στο σημείο των κατολισθήσεων απαιτείται η πραγματοποίηση σημαντικής και άμεσης παρέμβασης, προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα. Προς το παρόν η διέλευση των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με ευθύνη των ίδιων των οδηγών, κάτι που κρίνεται πολύ επικίνδυνο, ενόψει του χειμώνα και των επικειμένων βροχοπτώσεων. Παράλληλα είναι γεγονός ότι γενικώς η κατάσταση του δρόμου Χαλκίδας – Αλιβερίου – Κύμης είναι απαράδεκτη, δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των διερχόμενων.

Το σημαντικό αυτό πρόβλημα έχει μάλιστα αποτελέσει αντικείμενο κοινοβουλευτικής ερώτησης των βουλευτών του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου, Αντώνη Σκυλλάκου και Γιάννη Γκιόκα. Συγκεκριμένα οι βουλευτές ερωτούν στους αρμόδιους Υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, σε τι ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν, για την άμεση χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης και της ασφάλειας της διέλευσης στο σημείο των κατολισθήσεων, καθώς και ποια μέτρα πρόκειται να λάβουν, για την ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων, σε ολόκληρο τον οδικό άξονα, που συνδέει τη Χαλκίδα, το Αλιβέρι και την Κύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: