Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΟΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Με βάση το τηλεοπτικό ντοκουμέντο που περιήλθε στα χέρια μας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτεται ένα όργιο νοθείας της ΝΔ σε βάρος των βουλευτών της, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη. Ανοίγει ένα νέο αγοραίο πεδίο αντιδημοκρατικών επιλογών δίπλα στο αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο και την αυταρχική τακτική της στο κίνημα.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι τα αστικά κόμματα και οι αστικοί θεσμοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Τα όσα κατά καιρούς λένε για τους «ιερούς κοινοβουλευτικούς θεσμούς», για «τον ιερό ρόλο του βουλευτή που λειτουργεί κατά συνείδηση», για το αστικό κοινοβούλιο-«ναό της δημοκρατίας» είναι σκέτη υποκρισία.
Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και ταυτόχρονα να μην αποπροσανατολιστεί. Παραμένει ως πρωταρχικό πρόβλημα και πελώριο σκάνδαλο , που μέσα από αυτό ανθούν τα φαινόμενα της σήψης, η συνεχής και κλιμακούμενη εκμετάλλευση των εργαζομένων από το κεφάλαιο, που υπηρετούν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» συναγωνιζόμενα για το ποιο θα είναι στην κυβερνητική εξουσία με κάθε μέσο και τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: