Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Πολιτιστική δράση εκτός ορίων πόλης






Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία άλλη μία πολιτιστική εξόρμηση που διοργάνωσε η Δ.Ε.Π.Α.Χ., στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων εκτός ορίων της πόλης, μία εκδήλωση πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Καστοριά – Πρέσπες στην οποία συμμετείχαν 50 δημότες από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008.
Πλούσιο το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε από την Καστοριά όπου έγιναν επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης με ξενάγηση από την υπεύθυνη του μουσείου, στο Λιμναίο οικισμό στην περιοχή Δισπηλιό, στο Μουσείο
Παλαιοντολογίας στο Απολιθωμένο Δάσος στην περιοχή Νόστιμο του ΄Αργους Ορεστικού, όπου είδαν απολιθώματα μεγάλου ενδιαφέροντας και σπάνια, όπως δόντι (μασητήρα) από μαμούθ κ.ά.. Με μια μικρή κρουαζιέρα στη λίμνη της Καστοριάς οι συμμετέχοντες ξεκουράστηκαν για να συνεχίσουν την επόμενη μέρα στις Πρέσπες.
Συνεχίστηκαν οι επισκέψεις στην περιοχή των όπου επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Πρεσπών, τον Ιερό Ναό Αγίου Γερμανού, στη συνέχεια περνώντας την πλωτή πεζογέφυρα έφτασαν στο νησάκι του ΄Αγιου Αχίλλειου, όπου επισκέφτηκαν τη βασιλική εκκλησία του 10ου αιώνα του Αγίου Αχιλλείου, έγινε παρατήρηση με τηλεσκόπιο των πουλιών από το λόφο της Κρήνας.
Το Νυμφαίο και η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ , στο καταφύγιο της αρκούδας ήταν από τις τελευταίες επισκέψεις της εκδήλωσης, όπου μετά από μια μικρή ανάπαυλα στους καταρράκτες της ΄Εδεσσας επέστρεψαν στη Χαλκίδα, μαγεμένοι και απόλυτα ευχαριστημένοι αφού κατάφεραν να δουν τόσο σπάνια πράγματα, με τη βοήθεια των
ξεναγών , των γεωλόγων, των οικοξεναγών που η ΔΕΠΑΧ είχε προγραμματίσει και αναλάβει για μία ολοκληρωμένη ενημέρωση των δημοτών που συμμετείχαν.
΄Ολοι οι συμμετέχοντες έμειναν κατενθουσιασμένοι, από τις επισκέψεις, τις ξεναγήσεις, την άψογη διοργάνωση της ΔΕΠΑΧ, ευχαρίστησαν τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, κ. Δήμο Τσίμπο και ζήτησαν να συνεχιστούν αυτές οι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος , προκειμένου να γνωρίσουν κι άλλα μέρη της Ελλάδας με την ίδια πλήρη ενημέρωση που είχαν και σ΄ αυτή την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: